Євро-2024, третій тур групи А

Швейцарія – Німеччина – 1:1

Голи: Ндоє, 28 – Фюлькруг, 90+1

Німеччина все собі гарантувала у попередніх турах, а от Швейцарії було бажано набрати ще бодай одне очко. Юліан Нагельсманн не мав жодних поблажок, випустивши бойовий склад.

Німеччина захопила ініціативу з перших хвилин і навіть забила. Андріх дальнім ударом "прошив" Зоммера, але втрутився VAR. Повтор чітко показав фол в атаці від німців.

Швейцарія висиділа в обороні і дочекалася свого шансу в середині тайму. Ндоє "шпагою" випередив Рюдігера. Тут була підозра на офсайд, але швейцарцям з VAR пощастило більше.

Такий результат означав вихід "наті" на перше місце групи. Німеччина явно не хотіла миритися з таким результатом, провисівши на воротах Зоммера весь другий тайм. Команда Нагельсманна завдала 17 ударів, але жоден не досягав цілі. Бундесмашина виявилась не такою ідеальною, як могло здатися в перших двох турах.

Розв'язка настала в компенсований час. "Джокер" Фюлькруг вийшов на заміну і виконав свою звичну місію – головою замкнув подачу з флангу. 1:1 – Німеччина таки вийшла з першого місця, Швейцарія друга.