ЧЄ-2024, 1-й тур. Група С

Словенія – Данія – 1:1

Голи: Еріксен, 17 – Янжа, 77

Збірна Данії провела два кардинально різні тайми. У першій половині гри "червоно-білі" значно переважали суперника і досить швидко змогли відкрити рахунок, забивши надзвичайно символічний гол.

Еріксен отримав пас п'ятою від партнера і легко розстріляв дальній кут воріт. Успіх 32-річного хавбека Ман Юнайтед може викликати емоції навіть у байдужих вболівальників – рівно 1100 днів тому Еріксен ледь не помер під час матчу Євро-2020 проти Фінляндії (0:1). Тоді у нього зупинилося серце прямо на полі.

А у першому матчі після повернення на континентальну першість він відзначився забитим м'ячем, ставши найстаршим (32 роки, 123 дні) автором голу в історії данської національної команди на чемпіонатах Європи.

Після забитого м'яча підопічні Юльманна підсіли й дозволили супернику створити низку небезпечних нагод. Хороші шанси мав нападник Шпорар. Також був близьким до голу зірковий форвард Лейпцига Шешко – у другій половині матчу він влучив у стійку.

У підсумку словенці, попри статус андердога, таки змогли "розмочити" ворота Шмейхеля. Янжа сміливо зловив м'яч за межами штрафного майданчика і потужно влучив у дальню стійку, спіймавши воротаря на протиході. Щоправда, трохи допоміг рикошет. Востаннє Словенія забивала гол на Євро ще 24 роки тому.

Цікаво, що у другому таймі у складі Словенії на полі з'явився Беньямін Вербіч, який свого часу був лідером київського Динамо.