Турнір Моріса Ревелло. Франція

Україна U-23 – Італія U-21 – 4:0

Голи: Хлань, 31, Мартинюк, 53, Сікан, 64, Волошин, 71.

Збірна Італії, як і Україна почала турнір у Франції з перемоги. У першому матчі вони влаштували справжню гольову перестрілку з Японією U-19 – 4:3. Тож до гри у нападі у тренера Карміне Нунціаті питань, мабуть, не було. А ось з захистом в італійців були суттєві проблеми.

У грі з японцями з найкращого боку себе проявив 20-річний нападник Антоніо Раймондо, який відзначився дублем.

Нагадаємо, що на Євро-2023 U-21 ця збірна несподівано не вийшла з групи тому на Олімпіаду не пробилася. Тому – важлива деталь – проти збірної України U-23 грали футболісти на два роки молодші. А на юнацько-молодіжному рівні це суттєва перевага.

Підопічні Руслана Ротаня домінували протягом усієї гри. У першому таймі італійці ще намагалися чинити опір і навіть мали один супермомент. А от післе перерви перевага "синьо-жовтих" була вже більш ніж переконливою.

У першому таймі за Україну відзначився Максим Хлань. На 31-й хвилині вінгер польської Лехії пройшов лівим флангом, увірвався до штрафного та пробив. Пробив незграбно, але саме ця незграбність дезорієнтувала італійського голкіпера – 1:0.

Одразу після перерви мега-гол вдався Олександру Мартинюку – його удар з-за меж штрафного у дев'ятку став окрасою матчу.

Через 11 хвилин відзначився Данило Сікан, добивши м'яч у ворота після удару Хланя.

А на 71-й гольову атаку організувало тріо, яке щойно вийшло на заміну. Єгор Ярмолюк та Ігор Краснопір асистували Назару Волошину, який довів рахунок до розгромного.

Наступний матч наша команда зіграє у суботу, 8 червня, проти Панами.