Відбір на Євро-2025 серед жінок. 4 тур. Група В4

Україна – Уельс – 2:2

Голи: Калініна, 34, Козлова, 90+7 – Бартон, 74 (пен), Фішлок, 76

"Синьо-жовті" стартували у відборі на Євро-2025 з перемоги над Косовом (2:0) та поразки від Хорватії (0:1). Далі на підопічних Володимира Пятенка чекало спарене протистояння з лідерками групи – валлійками. Перший матч в Уельсі завершився бойовою нічиєю – 1:1. Через повномасштабне вторгнення росії наша команда приймала суперниць в польському містечку Гродзиськ-Великопольський на місцевому стадіоні клубу Варта.

У першій половині обидві команди марнували момент за моментом. Бартон пробачила кілька помилок українкам, наші гравчині відповіли тим же. На 34-й хвилині Овдійчук і Кравчук виправилися. Перша протягла м'яч правим флангом, друга у штрафному суперниць пропустила передачу на Калініну, яка завершила контратаку влучним ударом.

По перерві збірна України за дві хвилини опинилась у ролі команди, яка наздоганяє. Петрик як і в першому матчі врізалася у суперницю і привезла пенальті. Бартон реалізувала 11-метровий, а за хвилину Шматко подарувала валлійкам можливість вирватися вперед, невдало винісши м'яч з власного штрафного. Вже на останній хвилині компенсованого часу Козлова врятувала нічию для "синьо-жовтих", замкнувши головою навіс Апанащенко з флангу – 2:2.

Отже, збірна Уельсу зміцнила лідерство в групі (8 очок). Хорватки йдуть другими з 6 балами в активі, українки набрали 5 пунктів. Національна команда Косова на дні з нулем.