Прімера. 33-й тур

Барселона – Валенсія – 4:2

Голи: Лопес, 22, Лєвандовскі, 49, 82 – Дуро, 27, Пепелу, 28 (п), 90+3

Вилучення: Мамардашвілі, 45+4

Український форвард Валенсії Роман Яремчук продовжує відновлюватися від травми підколінного сухожилля, яку отримав місяць тому. Тож наш земляк не потрапив навіть у заявку "кажанів".

Лік відкритим голам відкрила Барселона на екваторі першого тайму. Рафінья вирізав пас на Ферміна Лопеса, який поблизу воріт гостей виграв верхову боротьбу з Москерою і переправив м'яч повз Мамардашвілі – 1:0.

За лічені хвилини підопічні Рубена Барахи відновили паритет. І допомогла жахливий ляп тер Штегена. Уго Дуро мчав на побачення з голкіпером каталонців – Марк-Андре був першим на м'ячі, але по-піжонськи хотів перекинути його над форвардом Валенсії. Натомість влучив Дуро м'ячем в груди, а той розстріляв порожні ворота. 13-й гол конкурента Яремчука в цьому сезоні Прімери.

Невдовзі серію помилок "блаугранас" продовжив Араухо, який "привіз" пенальті, бездумно сфоливши в карній зоні проти Петера Федеріко. Вирок арбітра Бегоечеа чітко виконав Пепелу – 2:1.

Однак невдовзі настала черга помилятися голкіпера Валенсії. Мамардашвілі за межами штрафного майданчика рукою заблокував удар Ямала і побачив перед собою червону картку. Замість грузина ворота "кажанів" вийшов захищати іспанець Хауме Доменек, який до того моменту ще не провів жодної хвилини у поточному сезоні Ла Ліги.

Одразу по перерві рівновагу відновив Лєвандовскі, який головою замкнув навіс Гюндогана з кутового.

А на 82-й хвилині поляк вивів "блаугранас" вперед. Після подачі з кутового Араухо поборовся з голкіпером гостей, м'яч відлетів до Лєвандовскі, а форвард спокійно вразив уже порожні ворота. На десерт Лєвандовскі розкішно виконав штрафний, оформивши хет-трик – 4:2. Тепер у активі Роберта 16 голів у поточній кампанії – це лише на 3 менше, ніж у Артема Довбика.

Барселона повернула собі друге місце в Ла Лізі (73 очки), Валенсія йде восьмою (47 залікових балів). Очолює турнірну таблицю Реал (84 пункти).