АПЛ. 35-й тур

Астон Вілла – Челсі – 2:2

Голи: Кукурелья, 4 (а), Роджерс, 42 – Мадуеке, 62, Галлахер, 81

Михайло Мудрик вийшов у стартовому складі Челсі, як і у грі з Арсеналом. Команда Михайла пропустила вже на 4-й хвилині. Після удару Макгінна м'яч зрикошетив від Кукурельї та залетів у ворота "синіх" від їхнього же захисника.

Лондонці могли відновити паритет уже незабаром, але після перегляду VAR гол Джексона рефері Поусон скасував через офсайд.

Натомість під завісу тайму вдруге відзначилася Астон Вілла. Роджерс прокинув м'яч поміж ніг Чалобі та влучив у ближній кут – для Петровіча цей удар став несподіванкою.

Підопічні Плчеттіно врешті скоротили відставання в середині другого тайму. "Обрізкою" Дугласа Луїса на підступах до штрафного скористався Палмер і відпасував на Галлахера, від Конора снаряд потрапив до Мадуеке – Ноні технічно поклав м'яч у дальній кут – 1:2.

На останніх хвилинах "сині" відновили паритет – Галлахер розрядив гармату на межі карної зони – 2:2.

Невдовзі жовту картку отримав Мудрик. Українець відіграв 90 хвилин. Михайло 38 разів торкнувся м'яча, віддав 18 з 23 точних пасів (78%), виграв 8 єдиноборств, але 12 разів втратив володіння м'ячем. Від статистичного порталу Sofa Score отримав оцінку 6,8 бала – один з найнижчих показників у складі Челсі.

Ефектна розв'язка могла відбутися на 90+5, коли за Челсі забив Дісасі, який вийшов на заміну за кілька хвилин до того. Однак після перегляду VAR рефері скасував взяття воріт бірмінгемців через фол Бадіашиля, який віддавав гольовий пас.

2:2 – підопічні Унаї Емері перебувають на четвертій сходинці АПЛ (67 очок). Челсі посідає 9-е місце (48 залікових балів). Лідирує Арсенал (77 пунктів).