Ліга Європи, 1/2 фіналу. Матч-відповідь

Олімпіакос – Астон Вілла – 2:0 (6:2)

Голи: Ель-Каабі, 10, 79

Бірмінгемці на чолі з зірковим наставником Унаї Емері були одними з найбільших претендентів на перемогу в цьому сезоні Ліги конференцій. Астон Вілла стала гучною сенсацією АПЛ та посідає четверту сходинку в таблиці, нав'язавши потужну боротьбу футбольним грандам.

Втім всі плани англійської команди сенсаційно зіпсував грецький Олімпіакос, який очолює переможець тогорічного розіграшу Ліги Європи – Хосе Менділібар. 63-річний фахівець очолив пірейців лише в лютому і буквально за три місяці вивів команду у фінал єврокубка.

Олімпіакос раптово шокував Астон Віллу у першому півфіналі, здобувши на виїзді перемогу з рахунком 4:2. У матчі-відповіді підопічні Емері були фаворитами і мали шанс оформити вражаючий камбек. Всі амбіції представника АПЛ прибив Аюб Ель-Каабі. Форвард відзначився хет-триком у попередній грі, а у вирішальному протистоянні забив ще двічі.

Вже на старті матчу марокканець вдало відкрився на дальній стійці і відгукнувся на передачу партнера, відкривши рахунок. У другому таймі нападник ефектно втік від захисників і остаточно вбив шанси суперника. Астон Вілла більшу частину матчу провисіла над воротами опонентів, але так і не змогла жодного разу змусити Цолакіса виймати м'яч із сітки.

У підсумку Олімпіакос вперше в історії пробився у фінал Ліги конференцій, де його вже очікує Фіорентина, яка розібралась з Брюгге. Цікаво, що вирішальний матч відбудеться 25 травня в Греції.