Кубок Англії. Півфінал

Ковентрі – Манчестер Юнайтед – 3:3, по пенальті -- 2:4.

Голи: Сіммс, 71, О'Хейр, 79, Райт, 90+5 (п) – Мактомінай, 23, Магуайр, 45+1, Фернандеш, 58.

На перший погляд, поява Ковентрі у півфіналі Кубка Англії – абсолютна несподіванка, адже небагатьом клубам Чемпіоншипу навіть попри дещо зневажливе ставлення до турніру представників Прем’єр-ліги вдається досягнути цієї стадії.

Проте шлях Ковентрі у півфінал тернистим ніяк не можна не назвати: у попередніх раундах підопічні Марка Робінса вибили інших представників нижчих дивізіонів -- Оксфорд (6:2), Шеффілд Венсдей (1:1, 4:1), Мейдстоун (5:0). І лише в чвертьфіналі в наддраматичному матчі здолали елітний Вулверхемптон (3:2).

Цікаво, що успіхи у Кубку негативно позначилися на виступі Ковентрі у Чемпіоншипі. Після подвигу у грі з Вулвз, команда програли три з п’яти матчів, через що майже втратили шанси пробитися в плей-офф. За чотири гри до фінішу регулярного сезону "небесно-блакитні" відстають від шостої сходинки на вісім очок.

МЮ – це не Вулвз, тому тут Ковентрі, здавалось, ловити було нічого. Хіба що сподіватися на чергове диво. І воно майне не сталося.

Спочатку МЮ без особливих зусиль забив двічі у першому таймі. А після перерви довів перевагу до 3:0.

І коли, здавалось, все вже було ясно, Ковентрі прокинувся. Команда виявилася з характером і тричі забила у ворота гранда. Спочатку відзначився Сіммс: герой матчу з Вулверхептоном знову нагадав про себе (загалом це був 9 м'яч нападника у поточному розіграші Кубка Англії). А потім забив О'Хейр. Відчувши запах крові, Ковентрі кинувся забивати третій гол, і еа 5-й компенсованій хвилині заробив пенальті. Точний удар Райта -- 3:3.

Чергове диво від команди з Чемпіоншипу!.

У овертаймі суперники обмінялися ударами у перекладину, а потім Ковентрі забив учетверте! На 120+1-й хвилині! Але вболівальники клубу раділи недового. Арбітр звернувся до VAR та відмінив взяття воріт через офсайд. Серія пенальті!

У "лотереї" МЮ переміг і вийшов у фінал.

Тепер 25 травня на Вемблі на нас чекае класичне протистояння двох футбольних грандів з Манчестера.