УПЛ, 25-й тур

Олександрія – ЛНЗ – 1:2.

Голи: Копина, 16 – Наумець, 45+1, Ейнел, 83.

ЛНЗ перед матчем посідав у таблиці 9-е місце, що, в принципі, вже гарантує клубу спокійне життя: ризику вильоту нема, сподівань потрапити до єврокубків – теж. Тож, можна спокійно догравати турнір і думати про майбутнє.

У Олександрії ситуація не така стабільна. Команда Ротаня поки балансує на відносно безпечній відстані від зони перехідних матчів. Але різниця у очках така, що у разі серії невдач, все може змінитися.

Отже Олександрії очки були потрібні більше. Грала вона на рідній арені перед своїми глядачами. Тому шанси господарів виглядали трохи кращими.

Олександрія відчутно переважала гостей у першому таймі і вже на 16-й хвилині відкрила рахунок. Сталося це трохи сумбурно. Після навісу з кутової позначки гравець ЛНЗ вибив м'яч. На підборі зіграв Калюжний, який намагався пробити з-за меж штрафного майданчика. Удар не вийшов. М'яч відскочив уверх, Кампос намагався пробити через себе, але м'яч влучив у захисника. І вже потім, після чергового відскоку, Копина сильним пострілом прошив оборону гостей – 1:0.

Господарі і далі контролювали гру, створювали моменти, але не забивали. А перед перервою на рівному місці отримали гол у роздягальню. ЛНЗ мав єдиний шанс, яким скористувався.

Жахливої помилки припустився португальський захисник Олександрії Кампос, він буквально подарував м'яч суперникам. Досвідчений Хобленко миттєво скористався цим подарунком, відпасував на хід Наумцю, який увійшов у штрафний майданчик та пробив точно в дальній кут воріт.

1:1 – не надто справедливий підсумок першого тайму.

Другий тайм – за тим же сценарієм. Гравці Олександрії безуспішно штурмують ворота ЛНЗ, а потім припускаються фатальної помилки і допомагають суперникам.

Цього разу незрозуміло що зробив бразилець Безерра. Він вирішив віддати м'яч назад приблизно з середини своєї половини поля. Пас вийшов невдалим. Його перехопив Ейнел з ЛНЗ та спокійно пробив у кут воріт – 1:2.

ЛНЗ набирає 32 очки, обходить Ворсклу і підіймається на 7-е місце. Олександрія залишилась з 25-ма пунктами, вона – 12-та.