УПЛ, 10-й тур

Зоря – Шахтар – 1:3.

Голи: Кирюханцев, 73 – Сікан, 30, Бондаренко, 86, Невертон, 90+2.

Видалення: Джордан (З), 57.

Зоря у весняній частині сезону поволі прогресує і поступово виходить із ігрової кризи. За вісім матчів у 2024 році луганці зазнала лише двох поразок, причому обидві – від Динамо. Підопічні Юрія Коваля нарешті почали більш якісно грати у захисті і саме це дозволило покращити результати і дещо піднятися у таблиці. Перед грою з Шахтарем луганський клуб йшов 10-м, майже убезпечивши себе від проблем, пов'язаних з можливим пониженням у класі.

Ну а мотивація Шахтаря відома: клуб бореться за чемпіонство і втрата очок, коли перевага над Динамо складала лише один бал – розкіш, яку гірники не могли собі дозволити.

Зоря, незважаючи на всі її теперішні проблеми, не розглядалася, як надто простий суперник для чемпіонів. Нам не відомо, чи стимулювало луганців Динамо, але й той факт, що у складі команди на правах оренди грають четверо київських футболістів – теж може вважатися своєрідним стимулом.

Луганці підійшли до гри майже без кадрових втрат. Під питанням була лише участь Герреро. Втім, останні матчі показали, що результативного панамця (7 голів у сезоні) є кому замінити.

У гірників поза заявкою перебував вилучений у попередній грі Зубков. Невизначеною була й участь Судакова, який отримав пошкодження в минулому турі, й не дограв матч проти Ворскли.

Втім, і Герреро, і Судаков з'явилися у стартових складах.

Саме Герреро створив перший небезпечний момент у матчі: вже на 6-й хвилині він прорвався по флангу та небезпечно пробив, але Різник був на місці. Після цього повною перевагою володіли номінальні гості. Вони мали декілька хороших моментів, але відзначитися змогли тільки один раз. Азаров чудовим дриблінгом розібрався з захисниками суперника у штрафному і навісив на ворота. А там вже Сікан в стилі Холанда головою замкнув пас.

Після перерви співвідношення сил на полі не змінилося. Більш того, на 57-й хвилині Зоря залишилася у меншості, після того, як Джордан сфолив на Судакові і отримав другу жовту. Здавалось, після цього луганцям вже нічого не світить. Але вони знайшли у собі сили зрівняти рахунок. А потім, якби трохи пощастило, могли й вийти вперед.

Втім, і нічия для підопічних Коваля була б непоганим результатом. Не вийшло.

Маріно Пушич провів заміни, кинув у бій свіжих гравців. І це дало результат: Бондаренко і Невертон забили під завісу матчу. Шахтар взяв своє – 3:1.

Шахтар переміг і відірвався у чемпіонській гонці від Динамо вже на чотири очки – 55 проти 51-го (тепер у команд рівна кількість матчів). Зоря, з 26-ма пунктами у активі, так і залишилась 10-ю.

Цікаво, що наступна зустріч донецького і луганського клубів відбудеться вже за чотири дні – 22 квітня, у рамках чергового, 25-го туру.