Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, другий матч

Барселона – ПСЖ – 1:4 (перший матч – 3:2)

Голи: Рафінья, 12 – Дембеле, 40, Вітінья, 54, Мбаппе, 61 (пен.), 89

Вилучення: Араухо, 29 (Барселона)

ПСЖ слабко провів перший матч і був змушений сподіватися на реванш у чужих стінах. Команда Луїса Енріке активніше розпочала гру, проте моментів не створила. Натомість Барселоні вистачило першого-ліпшого виходу на чужу половину. 16-річний Ямал "роздягнув" Мендеша на фланзі і прострілив у воротарський, де Рафіньї залишалося підставити ногу. Бразилець напрацював на статус жахіття ПСЖ – два голи у Парижі, ще один тут.

Барселона зразково провела півгодини, накривши Мбаппе і компанію. Все зламалося в одну мить. Араухо неохайною передачею обрізав півкоманди, а потім зачепив за плече Барколя, який рвався на рандеву з кіпером. Іштван Ковач без роздумів показав лідеру оборони Барси пряму червону. Дембеле ще й міг забити зі штрафного, але його удар просвистів повз стійку.

Хаві не ризикнув грати з де Йонгом у ролі центрбека. Жертвою виступив Ямал, замість якого випусили Іньїго Мартінеса. Неприємний момент для юного хлопчини.

Оновлений захист Барселони витримав лише 10 хвилин. Простріл Барколя пролетів весь карний майданчик і знайшов Дембеле на дальній стійці – 1:1. Усман, як і в першому матчі, засмутив колишню команду. ПСЖ ще до перерви міг забити ще раз, але ударам Барколя та Дембеле забракло точності. Гості мали ще цілий тайм у більшості.

Барселона виявилася зовсім не готовою тримати глуху оборону. Вже на 54-й хвилині "кулес" проспали розіграш кутового, і Вітінья більярдним ударом зрівняв рахунок за сумою двох матчів. Гюндоган міг відразу відповісти, але його постріл прийняла на себе стійка.

Господарі остаточно втратили голову. Хаві трощив усе навколо себе і отримав чергове вилучення в сезоні. Каталонський вечір абсурду продовжив Канселу. Португалець у карному майданчику зрубав Дембеле, який прокидав м'яч десь у бік кутового прапорця, – пенальті. Мбаппе 150 хвилин дуелі виглядав жахливо, але з 11 метрів пробив чітко. ПСЖ вже попереду.

Барселона знову мала швидку можливість відігратись, проте Доннарумма парирував удар Лєвандовскі. Тренерський штаб каталонців накрутив ризик на максимум, випустивши Феррана і Феліша.

У господарів був кутовий надії, але все марно. Натомість ПСЖ у контратаці поховав суперника. Мбаппе добив м'яч у ворота після двох героїчних сейвів тер Штегена. Нове жахіття в обороні Барселони – Кунде, який люб'язно скинув м'яч земляку.

4:1 і 6:4 загалом. ПСЖ вдруге вибиває Барселону з плей-офф ЛЧ після історичних 1:6. У півфіналі підопічні Луїса Енріке зустрінуться з Борусією Д.