Пара Борусії Дортмунд і Атлетіко була ймовірно найбільш передбачуваною у цьогорічному чвертьфіналі Ліги чемпіонів. "Матрацники" були фаворитами домашнього матчу в Мадриді та підтвердили статус, здобувши перемогу (2:1). На рідному газоні "джмелі" знову опинилися в ролі аутсайдерів, але знайшли сили вжалити суперників.

Перший тайм обернувся жахіттям для гостей. Мората вже на перших хвилинах не зміг переграти Кобеля сам-на-сам. Згодом де Пауль змарнував ще один момент. Німецька машина швидко знайшла спосіб задавати гостей володінням м'ячем на їхній половині. На 34-й хвилині мадридці посипалися. Хуммельс і Брандт на пару створили перший гол, а вже за п'ять хвилин Маатсен подвоїв.

У перерві Сімеоне замінив Моліну на Барріоса, Морату на Корреа, Аспілікуету на Рікельме. Свіжі сили допомогли "матрацникам" відновити паритет. Хуммельс зрізав м'яч у власні ворота після подачі кутового. Корреа з другої спроби пробив Кобеля, зігравши на добиванні. Однак Борусія за дві хвилини знову перевернула хід матчу завдяки голам Фюлькруга і Забітцера. Мадридці так і не змогли бодай перевести гру в овертайми.

Команда з Дортмунда вперше за 11 років зіграє у півфіналі Ліги чемпіонів, де її суперником буде ПСЖ.