До каталонців надійшов запит від юристів, які припускають, що агент українського форварда Олексій Люндовський в угоді між Жироною та футбольним агентством Alik Football Management порушив певні фінансові домовленості, також виявились факти можливого шахрайства. Про це повідомляє Sport.ua.

Крім цього, наразі перевіряється, чи не міг агент футболіста увійти в змову з іншими особами та вчинити економічний злочин, щоб уникнути оподаткування в Україні. Для цього Люндовський, начебто, зареєстрував у Естонії юридичну особу зі схожою назвою на ту, що в українського агентства.

Перевірка трансферу Артема Довбика на порушення правил чесної гри може торкнутися й клубів – Жирони та СК Дніпро-1. Якщо провину агента Артема Довбика доведуть, то каталонці можуть отримати значний грошовий штраф. У найгіршому випадку, Жироні можуть відмовити у ліцензії на участь в єврокубкових турнірах під егідою УЄФА. СК Дніпро-1 раніше мав проблеми з трансферним баном.

Нагадаємо, за даними Transfermarkt, Довбик перебрався до Жирони з СК Дніпро-1 за 7 млн євро. Ще половину суми отримав данський Мітьюлланд, який володів частиною прав на форварда.