У суботу Артем забив свій 17-й гол у поточному сезоні Ла Ліги. У неділю Ліверпуль програв Крістал Пелес (0:1). Єгипетський форвард Мохаммед Салах провів на полі увесь поєдинок, але відзначитися не зміг.

У той же час Александер Ісак оформив дубль за Ньюкасл в матчі проти Тоттенхему (4:0), а одноклубник Іллі Забарного Домінік Соланке завдав точного удару у ворота МЮ (2:2).

Таким чином Довбик, Ісак та Соланке наздогнали зіркового єгипетського нападника за кількістю голів – по 17. А оскільки всі ці гравці виступають у топ-чемпіонатах, за кожен м’яч отримують коефіцієнт 2. Таким чином, вони набрали по 34 бали у рейтингу Золотої бутси.

Правда, всі ці звершення тягнуть лише на 13-ту сходинку, хоча відставання від шостого Ерлінга Холанда невелике – всього 3 точних постріли.

Безперечний лідер рейтингу наразі Харрі Кейн з Баварії – у нього в активі 32 голи, що з подвійним коефіцієнтом становить 64 бали. Другим йде ще один представник Бундесліги Сергу Гірассі зі Штутгарта (25 х 2 = 50). Третій – Кіліан Мбаппе з французського ПСЖ – 24 голи та 48 балів.