АПЛ, 32-й тур

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль – 2:2

Голи: Фернандеш, 50, Майну, 67 – Діас, 23, Салах, 84 (пен.)

Манчестер Юнайтед підходив до матчу в статусі аутсайдера, відстаючи від Ліверпуля на 22 очки. Останні результати явно не додавали оптимізму фанатам "дияволів". Ліверпуль в АПЛ не програвав 2 місяці (6 перемог, нічия з Ман Сіті), натомість МЮ у матчах проти Челсі і Брентфорда набрав лише очко.

У стартові хвилини здалося, що господарі готові повторити кубковий хаос (4:3), а не нулі першого кола чемпіонату. Гарначо навіть вразив ворота Келлехера, але перед цим заліз у офсайд.

Ілюзія агресії Юнайтед дуже швидко випарувалась. Ліверпуль захопив ініціативу, затиснувши суперника на його половині. Посипався град ударів на ворота Онана. Камерунець розкішно потягнув постріл Собослая, але на 23-й хвилині капітулював. Дарвін підрізав подачу кутового на дальню стійку, де Діас у падінні розстріляв кіпера МЮ.

Рахунок 0:1 до перерви був величезним щастям для господарів. У дебюті другого тайму Ліверпуль продовжив тиск, а потім все зламалось в одну мить. Молодий центрбек Куанса віддав неохайну передачу, яку перехопив Бруну. Капітан МЮ вирішив бити і з 50 метрів запустив точнісінько над Келлехером – 1:1! Це був перший удар "дияволів", який оцінили на 0,04 xG. Втім, на табло він коштував рівно стільки ж, скільки 17 спроб Ліверпуля.

Пішла бездумна січа в стилі боїв Майка Тайсона. МЮ в такому футболі почувався навіть краще і на 67-й хвилині вийшов уперед. Коббі Майну фантастичним ударом в дев'ятку не залишив шансів Келлехеру. 18-річний геній "дияволів" знову змушує весь світ говорити про себе.

Манчестер не зміг втримати перевагу. Ван-Біссака весь матч тримав Салаха у своїх кишенях, але підставив команду необачним підкатом проти Елліота – пенальті. Мохамед впевнено реалізував 11-метровий.

У попередніх двох матчах МЮ розгубив 5 очок у компенсований час. Цього разу команда Тен Хага витримала і зробила серйозну підніжку Ліверпулю. Підопічні Клоппа лише наздогнали Арсенал на вершині таблиці АПЛ, Сіті відстає на одне очко. Сам Юнайтед претендує лише на ЛЄ, набравши 2 пункти у останніх 3 турах. Фанати "дияволів" можуть тішити себе думкою, що жодного разу не програли Ліверпулю в сезоні і вибили ворогів з Кубка Англії.