АПЛ. 31-й тур

Ньюкасл – Евертон – 1:1

Голи: Ісак, 15 – Калверт-Льюїн, 88 (п)

Ноттінгем – Фулхем – 3:1

Голи: Хадсон – Одой,9, Вуд, 19, Гіббс-Вайт, 45+3 – Адарабіойо, 49

Український захисник Евертона Віталій Миколенко, який минулий матч пропустив через хворобу, цього разу вийшов у стартовому складі. Його "іриски" пропустили вже у дебюті зустрічі. Александр Ісак здійснив ефектний сольний прохід, впоравшись з кількома захисниками Евертона – і поклав м'яч у ближній кут.

Дуже скоро "сороки" могли подвоїти перевагу, але Джейкоб Мерфі пробив трощи вище воріт. Під завісу тайму відквитати гол був шанс у Дукуре, але Дубравка врятував. Загалом "іриски" до перерви награли на 0,49 очікуваних голів, але відновити паритет не змогли.

У другому таймі у воротах Пікфорда розписався Берн, але після перегляду VAR арбітр Харрінгтон скасував гол через офсайд. Невдовзі Миколенко врятував "ірисок" від небезпечного удару Ісака. Фани гостей вже бачили м'яч у воротах.

На останніх хвилинах захисник Ньюкасла Пол Дамет брутально схопив за шию Ешлі Янга в карній зоні та повалив його на газон. Рефері вказав на 11-метрову позначку. А пенальті реалізував Калверт-Льюїн, який розмочив гольову засуху. У підсумку команди розписали бойову нічию – 1:1.

Миколенко відіграв увесь матч і став одним з найкращих у складі Евертона за версією SofaScore (7,3 бала). Український оборонець торкнувся м'яча 66 разів, віддав 34 точні паси з 42 (81%), виграв 2 єдиноборства і 4 повітряні дуелі, 12 разів втратив володіння м'ячем. Вищу оцінку в складі команди Шона Дайча отримав лише Джордан Пікфорд (7,5).

У паралельному матчі Ноттінгем впевнено обіграв Фулхем. У першому таймі "лісники" відвантажили у ворота суперника три голи. По перерві "котеджери" відповіли одним.