АПЛ. 30-й тур.

Манчестер Сіті – Арсенал – 0:0

Поєдинок між зірковими лідерами АПЛ впевнено претендував на статус головного матчу сезону. Обидиві команди протягом сезону демонструють чудові результати і борються за чемпіонство. Однак виправдати надій тисяч шанувальників матч не зміг.

Обидва клуби впевнено охороняли захисні редути і не спішили ризикувати, періодично створюючи ледь небезпечні нагоди. Хорошу можливість забити колишній команді мав форвард Арсенала Габріел Жезус. Спочатку бразилець пробив повз ворота після класної передачі Вайта, а через декілька миттєвостей завдав небезпечного удару, після якого м'яч просвистів біля стійки.

Ман Сіті відповів шикарним моментом Натана Аке. Оборонець замкнув передачу зі штрафного, але з лічених метрів поцілив точно в голкіпера "канонірів" Раю. Підопічні Гвардіоли значно краще володіли м'ячем і не дозволяли лондонцям перехопити хід поєдинку, але й кидати всі сили на атаку теж не старались.

Наприкінці команди обмінялись гострими нагодами: Холанд з вигідної позиції не влучив по м'ячу, а Троссар у відповідь потужно пробив у руки Ортеги. У підсумку рахунок на табло так і не змінився – нічия 0:0, яка додає чимало шансів у чемпіонській гонці Ліверпулю. "Мерсисайдці" свій останній матч виграли і наразі лідирують в таблиці. Арсенал дихає в спину, маючи в активі на два бали менше – 65 очок. "Містяни" замикають трійку найсильніших, відстаючи на один пункт. До слова, український захисник Олександр Зінченко на полі не з'явився.