Каталонський колектив до поточного сезону зірок з неба не хапав, тож не дивно, що ніколи не делегував гравців на великі турніри до збірно Іспанії. Не траплялося такого і з легіонерами. А от на Євро-2024 може статися історична для клубу подія.

Першим серед "біло-червоних" потенційним учасником Євро став захисник Дейлі Блінд, який кваліфікувався на турнір разом зі збірною Нідерландів. А після перемоги над Ісландією, компанію йому склали й українці Артем Довбик та Віктор Циганков, повідомляє sport-express.ua

Цікаво, що незважаючи на успішний виступ Жирони у Ла Лізі, гравці команди майже не цікавлять тренера іспанців Луїса де ла Фуенте. За останній рік він лише раз, у листопаді на матч проти Грузії, викликав двох футболістів клубу – захисника Еріка Гарсію та півзахисника Алекса Гарсію. І судячи з того, що більше на них увагу не звертав, шанси жиронських іспанців поїхати на Євро мінімальні.

Зазначимо, що Жирона наразі посідає третє місце в турнірній таблиці Ла Ліги, маючи після 29 турів 62 бали в активі. На рахунку Довбика 30 матчів, у яких він забив 14 голів та оформив сім асистів. Циганков забив шість м'ячів та віддав чотири результативні передачі за 27 поєдинків.