УПЛ. 21-й тур

Динамо – Зоря – 2:0

Голи: Ванат, 30, Попов, 85

Цьому матчу передувала скандальна ситуація. Спершу Ігор Бурбас заявив, що гравці Зорі можуть взагалі не вийти поєдинок через затримки зарплати. Керівництво луганського клубу заперечувало цю інформацію. Згодом журналіст Максим Фесенко додав, що футболісти все ж проігнорували одне тренування, але на матч із киянами вирішили вийти.

Так чи інакше, на гру з "біло-синіми" Зоря виставила експериментальний склад, до якого увійшли молоді українські гравці та легіонери: Сапутін, Капустян, Джордан, Токар, Жуніор, Башіч, Клод, Писаренко, Мічін, Долбнєв, Ндур. А в запасі луганців було лише 5 виконавців.

Молодь луганців протрималася 30 хвилин, а далі підопічні Олександра Шовковського вийшли вперед. Ванат приборкав м'яча після пасу від Вівчаренка поблизу воріт Сапутіна і холоднокровно пробив низом, посадивши голкіпера на газон. Десятий гол Владислава у поточній кампанії та 25-й в УПЛ загалом.

Невдовзі у Ваната був шанс оформити дубль – Влад намагався замкнути ближню стійку після передачі Кабаєва, але пробив повз ворота. На перерву команди пішли за мінімальної переваги Динамо.

На старті другого тайму Ванат знову змарнував можливість, з убивчої позиції поціливши у суперника. Невдовзі Зоря відповіла моментом Мічіна, але Попов нейтралізував загрозу. Згодом Сапутіну довелося рятувати свої ворота після небезпечного удару Караваєва.

Врешті під завісу матчу Динамо таки подвоїло рахунок. Попов головою замкнув стійку після передачі Андрієвського. 2:0 – кияни перебувають на четвертій сходинці УПЛ, скоротивши відстаючи від лідера (Шахтар) на 2 очки. Натомість Зоря перебуває за крок від зони вильоту – 12 місце.