Чемпіонат Португалії, 25-й тур

Бенфіка – Ешторіл – 3:1

Голи: Кокджу, 15, Леонардо, 45+2, Гувея, 49 – Гомеш, 22

У своєму крайньому поєдинку Бенфіка розписала нічию проти Рейнджерс в рамках 1/8 Ліги Європи (2:2), а до цього зазнав ганебної поразки від Порту з рахунком 5:0. Проте в поєдинку з Ешторілом Бенфіці таки вдалося здобути перемогу. Обороняти ворота "орлів" традиційно вийшов український голкіпер Анатолій Трубін.

Ще на 15-й хвилині Кокджу вивів команду господарів вперед, завдавши прицільного удару здалеку. Трубіну так і не вдалося втримати ворота Бенфіки на замку – на екваторі першого тайму Гомеш відправив м'яч під поперечку. Прикро, що саме українець вибив м'яч прямо на свого кривдника. Та підопічні Роджера Шмідта таки пішли на перерву з перевагою завдяки голу Леонардо наприкінці 45-хвилинки.

На старті другого тайму відзначився Гувея, накрутивши кількох суперників та влучно пробивши. На 66-й хвилині стався неоднозначний епізод. Леонардо впав у карному майданчику в боротьбі із суперником, але арбітр навіть після перегляду VAR не призначив пенальті.

Бенфіка таки здобула перемогу над Ешторілом з рахунком 3:1. Наш земляк за гру отримав оцінку 7,4 від статистичного порталу Sofascore. За матч він здійснив 5 сейвів, зробив помилку, яка призвела до голу, 32 рази торкнувся м'яча та віддав 14/16 (88%) точних передач.

"Орли" розташувалися на другому місці чемпіонату Португалії, маючи 61 бал. Очолює лігу Спортінг, випереджаючи команду українця на 1 пункт з матчем в запасі. Замикає трійку лідерів Порту (55 балів та матч в запасі).