Ла Ліга, 28 тур

Жирона – Осасуна – 2:0

Голи: Порту, 13, Савіо, 87

Жирона здобула всього одну перемогу в останніх 5 матчах, натомість Осасуна була в чудові формі – 10 очок за 4 тури. Довбик і Циганков вийшли у старті каталонців. Артем вже на 9-й хвилині забив, але з глибокого офсайду.

Результативною дією відзначився інший українець. Циганков тонкою передачею знайшов Порту, який не зіпсував зусиль Віктора. Це четвертий асист екс-зірки Динамо на додачу до 6 голів у сезоні.

Команди надовго забули шляхи до воріт. Осасуна виглядала навіть гостріше, але здебільшого била здалеку – все неточно. Довбик вкотре "розчинився" на полі і нагадав про себе тільки наприкінці тайму, коли отримав по обличчю від Катени. Рефері чомусь не показав порушнику бодай жовтої.

Жирона в дебюті другої половини вибухнула моментом українців. Довбик нарешті зачепився за м'яч, потім отримав передачу від Циганкова, але у дев'ятку зовсім не поцілив. Господарі претендували на пенальті, коли Катена відверто штовхнув у спину Савіо. Вочевидь, сьогодні центрбек Осасуни придбав собі абонемент на безкарні грубощі.

Довбик мав найкращий момент на 64-й хвилині, проте його удар головою забрав воротар. Значно більше непокоїв Циганков. Вінгер Жирони після зіткнення з Мохікою схопився за праве коліно і був змушений просити заміну. За 12 днів збірна України зіграє проти Боснії у півфіналі плей-офф за Євро...

На 81-й хвилині поле покинув і Довбик – серія без голів досягла 6 матчів. Артема замінив ветеран Стуані, який відразу мав супершанс, але "зажував" м'яч. Пішла гра без центра поля, Осасуна навіть двічі потурбувала Гассанігу.

Савіо все ж закріпив перемогу Жирони. Перший гол майбутнього гравця Ман Сіті скасували, а другий був цілком легітимним. Слід відзначити і чудову передачу п'ятою від Алейша.

2:0 – Жирона повертається на переможну стежку та обганяє Барселону. До Реала 4 очки, але Мадрид ще зіграє завтра проти Сельти.