Серія А. 28-й тур

Дженоа – Монца – 2:3

Голи: Гудмундссон, 52 (п), Вітінья, 68 – Пессіна, 8, Мота Д., 18, Мальдіні Д, 80

Півзахисник "грифонів" Руслан Маліновський матч розпочав на лаві запасних. А його команда була ошелешена суперниками вже за лічені хвилини після стартового свистка.

Півзахисник Монци Пессіна впритул біля воріт Дженоа замкнув навіс від хавбека Кольпані. Дуже швидко гості наростили перевагу. Кольпані записав у свій актив ще одну гольову передачу – цього разу він асистував Дані Мота. Португалець надзвичайно ефектно переправив м'яч у ворота – у падінні "ножицями".

На другий тайм Альберто Джилардіно випустив Руслана Маліновського. Через кілька хвилин Дженоа заробила право пробити пенальті. Пабло Марі зіграв рукою у карній зоні. Альберт Гудмундссон ледь не змарнував чудовий шанс, влучивши з 11-метрової позначки просто у голкіпера Монци. Але скандинавський нападник встиг зіграти на добиванні – 1:2.

У середині другого тайму генуезці відновили статус-кво – дебютним голом відзначився їхній новачок Вітінья. Однак дуже швидко Монца знову вийшла вперед. З ударом Карбоні голкіпер господарів впорався, але на добиванні вдало зіграв Даніель Мальдіні – 3:2.

Маліновський за тайм 43 рази торкнувся м'яча, віддав 31 з 35 точних пасів (89%), виграв 2 єдиноборства, але 4 рази втратив володіння. Від Sofa Score українець отримав високу оцінку 7,1 бала.

Після цієї поразки Дженоа залишається на 12-й позиції в Серії А, маючи 33 очки. Натомість Монца піднімаєтьс на 10-ту сходинку (39 пунктів). Лідирує Інтер (75 очок).