АПЛ, 28 тур

Арсенал – Брентфорд – 2:1

Голи: Райс, 19, Хаверц, 85 – Вісса, 45+4

Арсенал мав чудову нагоду щонайменше на добу стати лідером АПЛ, бо Ліверпуль (2 очки переваги) і Ман Сіті (одне очко) зіграють очний матч на Енфілді завтра. Українські легіонери Олександр Зінченко та Єгор Ярмолюк розпочинали матч в запасі. Легіонер "канонірів" нарешті вилікувався від травми, яка вибила його на місяць, і має бути готовий допомогти збірній України у плей-офф за Євро.

Господарі неспішно почали матч, давши Брентфорду провести кілька атак. Натомість спроба Арсенала на 19-й хвилині виявилася вбивчою. Вайт акуратно подав на голову Райсу, який пробив у кут. Хаверц мав подвоювати перевагу "канонірів", але неточним перекиданням запоров вихід сам на сам з Флеккеном. Німець ще й отримав жовту за удар ліктем в обличчя Айєру.

Арсенал готувався йти на перерву переможцем, аж тут голову задурманило Ремсдейлу. Воротар господарів довго вовтузився з м'ячем, допоки не підбіг Вісса – круглий рикошетом від форварда Брентфорда залетів у ворота. Ремсдейл отримав рідкісний шанс лише тому, що основний кіпер Давід Райя досі належить "бджолам" і не мав права виходити на поле.

Після відпочинку англієць хотів ще й пропустити з центра поля, але все ж дотягнувся до авантюрного пострілу Тоуні. Почалася навала Арсенала – кутові, удари, благання про пенальті. Якщо смикання Расмуссена за футболку Троссара ще могло тягнути на 11-метровий, то Хаверц явно мав отримати другу жовту за нахабну симуляцію. Це ще матиме свої наслідки.

Райс могутнім ударом струснув хрестовину. Майже одночасно вийшли українці (79-та хвилина), а незабаром Арсенал провів вирішальну атаку правим флангом. Вайт додав ще один асист, подавши на голову Хаверцу. Кая вже давно не мало бути на полі, але це нікого не хвилювало, крім представників Брентфорда!

"Каноніри" таки виходять на першу сходинку і чекають зустрічі конкурентів. Брентфорд не може виграти 5 турів поспіль – до зони вильоту лише 5 очок запасу.