До поєдинку "кажани" підійшли із 2-матчевою серією без перемог, однак фанати Местальї не пробачили б своїй команді блідої гри проти мадридців через особисту образу. Ще на старті сезону Вінісіус звинуватив вболівальників Валенсії у расизмі, за що клуб дістав штраф у 45 тисяч євро й закриття трибуни на 5 матчів. Господарі цього не забули.

Андрій Лунін та Роман Яремчук потрапили у стартові склади своїх команд. Кіпер "бланкос" не зміг втримати власні ворота "на замку". На 27-й хвилині Уго Дуро розмочив рахунок, підставившись під простріл партнера. Перед тим Вінісіус втратив м'яч на краю штрафного й дозволив створити небезпечний момент біля власних воріт.

Вже за кілька миттєвостей Яремчук перехопив невдалу передачу Карвахаля, обіграв Луніна й подвоїв перевагу господарів. Цей гол став для українського форварда 3-м у Ла Лізі та 4-м загалом у футболці клубу. Реал встиг отямитись до свистка на перерву. Карвахаль класно прострелив з лицьової у воротарський майданчик, а Вінісіус замкнув на дальній стійці вже у порожні ворота.

Невдовзі по перерві Яремчука замінили на Дієго Лопеса. Роман отримав найвищу оцінку від Sofascore серед гравців "кажанів" – 7.3. Невдовзі Валенсія створила, можливо, свій найкращий момент без фейлів суперника. Лунін парирував удар Дієго Лопеса впритул до воріт.

Анчелотті кинув у бій всіх, кого міг – Діаса, Модріча, Гарсію, Хоселу. Тиск Реала таки приніс результат. Вінісіус на стійці відгукнувся головою на навіс з флангу й відновив паритет. Вінгер забив 7 голів у ворота "кажанів" за останні 10 матчів, це його найлегша жертва у Прімері.

У компенсований час напруга не зникла. Петер Гонсалес потривожив Луніна ударом в кут воріт, наш воротар зіграв чудово. На останніх секундах Реал розігнав атаку, Діас подав з меж штрафного, а Беллінгем замкнув. М'яч влетів у ворота, але перед цим пролунав свисток про завершення матчу. "Вершкові" накинулись на арбітра з претензіями, однак той не змінив свого рішення – 2:2.

Лунін отримав 6.7 бала від Sofascore. Реал лідирує у турнірній таблиці з відривом у 7 очок від Жирони, щоправда, у каталонців ще є матч у запасі. Валенсія набрала 37 балів та має шанси підібратись до зони єврокубків.