Чемпіонат Іспанії 2023/24, 27-й тур

Севілья – Реал Сосьєдад – 3:2

Голи: Ен-Несірі, 11, 13, Рамос, 66 – Андре Сілва, 45+5 (пен), Мендес, 90+2

Райо Вальєкано – Кадіс – 1:1

Голи: Лежен, 89 – Ернандес, 90+13

Хетафе – Лас-Пальмас – 3:3

Голи: Мата, 11, Грінвуд, 14, Максімовіч, 45 – Рамірес, 35, Кардона, 50, Ель-Хаддаді, 57

Севілья у рідних стінах приймала Реал Сосьєдад. Баски практично одразу провалили зустріч, пропустивши спочатку на 11-й хвилині, а потім на 13-й – в обох випадках відзначився Ен-Несірі. "Чуррі-урдін" є його давніми клієнтами. Юссеф відзначився 9-м голом у 13-ти матчах Ла Ліги проти Сосьєдада (нікому він не забивав настільки часто).

Гості відквитали один гол перед перервою (Андре Сілва реалізував пенальті), але на 66-й хвилині Севілья відновила перевагу в два м'ячі. Серхіо Рамос ефектним ударом головою забив свій 6-й гол у поточному сезоні. Баски відповіли влучним пострілом Мендеса на 2-й компенсованій, однак нервіонці втримали перемогу – 3:2. Андалусійці відірвалися від зони вильоту на 9 очок, а Сосьєдад залишився у 12-ти залікових балах від топ-4.

Драматично завершилась дуель між аутсайдерами турнірної таблиці Ла Ліги – Райо Вальєкано і Кадісом. Практично рівна гра під проливним дощем наближалась до свого логічного безгольового завершення, коли на останній хвилині гості отримали право на кутовий: після навісу сфера прилетіла на дальню стійку, де її результативно добив у сітку Лежен.

Здавалось, все завершиться мінімальною перевагою господарів, однак гравці Кадіса вирішили боротись до останньої секунди. На 13-й доданій хвилині Ернандес отримав розкішну передачу в район одинадцятиметрової позначки і розстріляв голкіпера Райо. Неймовірна нічия не дозволила господарям обійти Севілью, а Кадіс продовжує животіти у зоні вильоту.

Справжній бойовик видали середняки і сусіди по турнірній таблиці – Хетафе та Лас-Пальмас. Суперники накидали один одному по три голи, розписавши яскраву бойову нічию. Представник Канарських островів проявив справжню волю до боротьби і зумів відігратись, поступаючись у два голи.