Серія А, 27 тур

Удінезе – Салернітана – 1:1

Голи: Камара, 45+3 – Чауна, 10

Вилучення: Ебоселе, 66 (Удінезе)

Монца – Рома – 1:4

Голи: Карбоні, 87 – Пеллегріні, 38, Лукаку, 42, Дибала, 63, Паредес, 82

За минулі вісім турів Удінезе здобув лише одну перемогу. Зате яку! Фріульці прибили Ювентус. Мабуть, уболівальники погодилися б програти в Турині, якби їхня команда змогла здолати прямих конкурентів. Сьогодні теоретично був шанс на три очки, адже в гості приїхала найгірша команда Серії А, якій поки не дуже допомогло звільнення Піппо Індзагі.

Салернітана справді була гіршою на полі, але саме вона відкрила рахунок. Лум Чауна розібрався з опонентами на фланзі, змістився в центр і розкішним ударом відправив м'яч у сітку. 20-річний француз став наймолодшим гравцем чемпіонату, який у цьому сезоні набрав 5 очок за системою гол+пас. Цікаво, що цей удар так і залишився єдиним у площину за весь матч у виконанні гостей. Удінезе був набагато активнішим і гострішим. Зрівняв ще до перерви. Чудовий гол після передачі Товена забив Камара. У другому таймі команди змарнували по парочці чудових моментів. Удінезе пів години грав у меншості, але навіть за таких умов намагався вирвати перемогу. Фінальний свисток зафіксував нічию.

А от Рома зі зміною тренера не прогадала. Після призначення Даніеле Де Россі "вовки" виграли шість матчів у Серії А, а програли лише Інтеру. Звісно, пощастило з календарем, але навіть проти аутсайдерів очки не даються просто. Сьогодні завдання було складним, адже Монца не так давно громила Мілан.

З самого початку матчу гості дали зрозуміти, що налаштовані на максимум. На 18-й хвилині м'яч вперше побував у воротах Ді Грігоріо. Пощастило – гол Крістанте скасували через офсайд. Монца якийсь час грала доволі організовано, але під кінець тайму посипалася. Лукаку протягом чотирьох хвилин віддав асист на Пеллегріні й забив після передачі Дибали.

У другому таймі Рома не зупинилася, а пішла добивати суперника. На 63-й хвилині Дибала оформив розгром. Дуже красивий гол забив аргентинець прямим ударом зі штрафного. Наприкінці Паредес взагалі зробив рахунок непристойним, реалізувавши пенальті. Зрештою, останнє слово було за Монцою – розкішний гол ударом з-за меж штрафного забив Карбоні. Римляни бодай тимчасово піднялися на п'яте місце. Дуже високий шанс, що цього сезону воно дасть право зіграти в Лізі чемпіонів. Втім, Рома досі реально претендує на топ-4.