Напередодні жіноча збірна Іспанії у фіналі Ліги націй здолала Францію (2:0) і кваліфікувалась на цьогорічні літні Олімпійські ігри. До слова, для піренейок це вже другий трофей в історії – у 2023 році вони вперше стали чемпіонками світу.

Нагадаємо, обидві путівки від Європи на Олімпіаду були розіграні за підсумками Ліги націй 2023/24. За вихід на ОІ-24 боролись чотири переможниці груп Ліги А – Іспанія, Нідерланди, Німеччина та Франція.

У півфіналі Іспанія пройшла Нідерланди (3:0), а Франція – Німеччину (2:1). Таким чином, путівку на Ігри гарантувала собі Іспанія, яка, зрештою, тріумфувала і в Лізі націй. Франція, як господарка Олімпіади, отримала перепустку автоматично, тож ще одна путівка мала дістатись бронзовому призеру. У боротьбі за третє місце Німеччина здолала Нідерланди з рахунком 2:0.

Як наслідок, станом на сьогодні відомі вже 10 з 12 команд, які зіграють на Олімпіаді-2024 з футболу серед жінок. Останні дві путівки відійдуть збірним з Африки за підсумками відбіркового турніру, який пройде 1-9 квітня.

Список збірних, як вже кваліфікувались на ОІ-2024 виглядає наступним чином:

Європа: Франція (господарка), Іспанія, Німеччина.
Південна Америка: Бразилія, Колумбія.
Північна Америка: Канада, США.
Азія: Австралія, Японія.
Океанія: Нова Зеландія.
Африка: ??

Нагадаємо, XXXIII літня Олімпіада відбудеться у Парижі і триватиме з 26 липня до 11 серпня 2024 року.