У фіналі Кубка англійської ліги Михайло Мудрик вперше вийшов на поле після трьох матчів на лаві запасних. Тоді Челсі програв Ліверпулю в додатковий час (0:1).

Поєдинок проти представника Чемпіоншипу український вінгер розпочинав на полі з перших хвилин, до того ж у незвичній ролі атакувального хавбека під форвардом. Старт матчу обернувся провалом для господарів. Оборонці під пресингом запанікували у власному штрафному й подарували Матео Джозефу шикарну можливість відкрити рахунок.

Вже за 7-м хвилин Джексон поквапився відновити паритет, завершивши атаку правим флангом. Гра Мудрика у центрі півзахисту не здавалася невимушеною, та це не заважало українцю роздавати блискучі передачі. А вже ближче до перерви Михайло вивів Челсі вперед – натиску не втримав знову ж таки лівий фланг оборони Лідса.

Господарі недовго втримували перевагу. Автор першого гола по перерві оформив дубль. Без фейлу оборонця знову не обійшлося – хтось з центрбеків не встиг зреагувати на навіс до дальньої стійки. Для сенсації матчу ці два голи були першими у дорослому футболі.

Почеттіно одразу ж провів дві заміни, залишивши Мудрика на полі. Один з джокерів Конор Галаггер приніс Челсі перемогу на 90-й хвилині. Мудрик у другому таймі опинився у тіні партнерів й, зрештою, пішов відпочивати у компенсований час. Лондонці втримали мінімальну перевагу до фінального свистка та пройшли у 1/4 фіналу Кубка Англії, де зіграють проти Лестера.

Михайло Мудрик отримав оцінку 7.3 від порталу Sofascore. Українець здійснив 41 дотик до м'яча, 2 рази пробив по воротах (1 гол), 73% його передач (16/22) були точними.