У січні 2023 року український вінгер перебрався з Шахтаря до Челсі за 70 мільйонів євро, ще 30 млн передбачені у вигляді бонусів.

Перед трансфером Мудрика також активно сватали у Арсенал, однак "каноніри" не змогли домовитись про суму переходу з донецьким клубом та програли конкуренцію "аристократам".

"Михайло Мудрик дорогою в аеропорт у сльозах телефонував представникам Арсенала і просив їх що-небудь зробити після того, як трансфер зірвався", – написав паблік CentreGoals.

У матеріалі The Athletic йдеться про таке: "Протягом усієї трансферної саги Мудрик не приховував, в якому клубі він хоче опинитися. Коли угода не відбулася, Арсенал зрозумів, що гравець був спустошений. Неможливо не замислитись, наскільки все могло б піти інакше, якби він перейшов у той клуб, за який хотів грати.

У Мудрика залишаються шанувальники в Арсеналі, які вірять, що його зухвалий талант ще можна розкрити. Інше питання, чи розкриє він його в АПЛ. Щодо переходу в Арсенал у майбутньому, то цей корабель, схоже, вже відчалив".