АПЛ, 26 тур

Арсенал – Ньюкасл – 4:1

Голи: Ботман (аг), 18, Хаверц, 24, Сака, 65, Ківйор, 69 – Віллок, 84

Олександр Зінченко досі травмований і не може допомогти Арсеналу. У основі Ньюкасла була значно цікавіша несподіванка. Основний воротар Поуп давно травмований, дублер Дубравка захворів, тому місце у воротах довірили Лорісу Каріусу. Антигерой київського фіналу ЛЧ рік не грав у офіційний матчах, а в рамках АПЛ майже 6 років!

Арсенал явно хотів помститися Ньюкаслу за скандально-бійцівську поразку в першому колі. Підопічні Артети накинулися на ворота Каріуса і вже звично досягли успіху на стандарті. Подача кутового, Лоріс парирує удар Магальяеса, але Лівраменто і Ботман не можуть "поділити" м'яч на лінії воріт – автогол нідерландця.

За 6 хвилин Арсенал подвоїв перевагу. Мартінеллі наздогнав розкішне закидання Жоржінью і прострілив на Хаверца, якому залишалось не схибити з кількох метрів. Переляканий Ньюкасл не зміг зв'язати докупи кілька передач і завершив тайм без жодного удару...

Після відпочинку побиття продовжилось. Арсенал повторно приголомшив "сорок" подвійним ударом. Сака більярдно пробив у дальній кут, а Ківйор замкнув ще одну подачу з кутового. Дебютний гол у сезоні для поляка, який сповна користається відсутністю Зінченка.

Лише після цього Арсенал заспокоївся і навіть дав Ньюкаслу оформити гол престижу – Джо Віллок вразив ворота рідного клубу. "Каноніри" без Зінченка видали шалені 15:1 у трьох матчах АПЛ. Підопічні Артети повернулися на 2 очки відставання від Ліверпуля і на одне від Ман Сіті. Ньюкасл животіє в середині таблиці, навіть не мріючи про повторення виходу в ЛЧ.