Ліга Європи, попередній раунд плей-офф, другий матч

Марсель – Шахтар – 3:1 (перший матч – 2:2)

Голи: Обамеянг, 23, Сарр, 74, Кондогбія, 81 – Судаков, 12 (пен.)

Марсель після перестрілки тижневої давнини встиг змінити головного тренера. 70-річного Жана-Луї Гассе покликали рятувати ситуацію замість Дженнаро Гаттузо.

Шахтар дуже агресивно розпочав гостьовий матч. Сікан добряче приклався з-за меж карного, а потім Судаков отримав шанс пробити з пенальті. Егіналду нарвався на фол Клоса у карному майданчику. Георгій з 11 метрів виконав чітко.

На жаль, Шахтарю не вдалося розвинути перевагу, а от "привезти" собі гол – залюбки. Лінивий розіграш на своїй половині завершився обрізкою Степаненка і голом Обамеянга. 34-річний габонець буде снитись "гірникам" у кошмарах, адже він забивав і тиждень тому. П'єр-Емерік з 31 голом став найкращим бомбардиром в історії Ліги Європи.

Кінцівка тайму вийшла дуже нервовою. Малюк Егіналду вліпив Клосу по ногах на жовту, той відповів нахабним зривом прориву бразильця. "Гірчичник" схопив і Конопля, для якого це означало дискваліфікацію. Марсель постійно випрошував пенальті, проте німець Тобіас Штілер ігнорував усі претензії.

По перерві вирішальними виявились заміни. Маріно Пушіч дивився на рівний "сіренький" футбол і не втручався. Натомість Гассе провів подвійну заміну на 64-й. Серед "джокерів" був Ісмаїла Сарр, який вивів господарів уперед за 10 хвилин. Матвієнко у боротьбі зі страшним Обамеянгом махнув повз м'яч і подарував сенегальцю легкий гол.

За 7 хвилин становище Шахтаря стало катастрофічним. Степаненко вибив м'яч з-під носа Різника і скинув Кондогбія на порожні ворота – 3:1. Лідери донеччан припустилися кричущих помилок у дуже невдалий момент.

Лише після цього Пушіч випалив усі 5 замін, але було надто пізно. Шахтар вилітає від кризового Марселя, завершивши єврокубковий сезон для України.