Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу, перший матч

РБ Лейпциг – Реал – 0:1

Гол: Браїм, 48

Андрій Лунін дебютував у плей-офф ЛЧ і вп'яте поспіль вийшов у основі Реала, закріпивши свою домінацію над Кепою. Старт матчу виявився для українця непростим. Вже на 2-й хвилині довелося витягати м'яч із сітки. Українець зіграв на виході, але підбір РБ Лейпциг завершився точним ударом Шешко. Лінійний помічник боснійця Ірфана Пельто врятував Реал, зафіксувавши офсайд. Хенрікс з положення поза грою нібито заважав Луніну. Дуже суперечливе рішення!

Лейпциг за шаленої підтримки трибун летів уперед і незабаром ще раз потурбував Андрія. Шешко під гострим кутом вивалився на побачення з українцем – сейв ногою. Реал не міг склеїти бодай одну якісну атаку, тому нічия до перерви виглядала позитивним результатом для мадридців.

Успіх гостям принесла індивідуальна майстерність Браїма Діаса, який отримав шанс завдяки травмі Беллінгема. Хавбек Реала не зважав на удари по ногах, накрутив кількох суперників і красиво пробив під дальню стійку – 0:1.

Далі почалося шоу Луніна. Подвійний сейв проти Ольмо-Шешко, підчистити за центрбеками, витягнути ще один могутній постріл Ольмо – з усім українець впорався. Натомість Реалу вистачало секунди геніальності одного виконавця. Вінісіус розхитав захисника і котив у кут, але на шляху м'яча опинилась стійка.

Реал витримав до фінального свистка, забираючи додому не зовсім справедливу перевагу. РБ Лейпциг нічим не поступився "вершковим" і може сподіватися на камбек 6 березня у Мадриді.

Промовистий доказ потужного виступу німців – статистика Луніна. Андрій здійснив 9 сейвів і з оцінкою 9,8 став абсолютно найкращим гравцем матчу за версією SofaScore. Якщо українець продовжить на тому ж рівні, то може нав'язати конкуренцію навіть Тібо Куртуа, коли бельгієць оклигає після травми.