Ла Ліга, 24 тур

Севілья – Атлетіко – 1:0

Голи: Ісаак Ромеро, 16

Барселона – Гранада – 3:3

Голи: Ямал, 14, 81, Лєвандовскі, 63 – Санчес, 43, Пельїстрі, 60, Мікель, 66

Севілья несподівано обіграла мадридський Атлетіко. Андалусійці зуміли здобути другу поспіль перемогу в чемпіонаті. Підопічні Флореса провели зразковий матч проти "матрацників" і позбавили їх можливості наздогнати в турнірній таблиці Барселону.

Єдиний гол в двобої був забитий в першому таймі після кутового. Ісаак Ромеро на дальній стійці відгукнувся на скидку партнера і розстріляв ворота Облака. Решту поєдинку обидві команди мали низку гольових нагод, але змінити рахунок так і не вдалось. У підсумку Севілья трохи віддалилась від зони вильоту. В їхньому активі 15 сходинка з 23 очками. Натомість Атлетіко не зумів покращити свою позицію в турнірній таблиці – мадридці мають 48 залікових балів та залишаються на 4 місці.

Барселона втратила очки проти передостанньої команди чемпіонату. Каталонці не скористались нагодою наблизитись до Жирони в таблиці, зігравши в гольову нічию з Гранадою.

"Блаугранас" першими вийшли вперед вже на 14 хвилині. Кансело вирізав ідеальну передачу на дальню стійку, де спокійно переправив м'яч у ворота 16-річний Ямал. Відповідь гостей була шокуючою – спочатку Санчес замкнув точну передачу орендованого з Ман Юнайтед Факундо Пельїстрі, а в другій половині гри уругваєць вже відзначився особисто, скориставшись помилками захисників Барселони, які залишили його самого перед порожніми воротами.

Однак радість гравців Гранади було недовгою. Вже через три хвилини Лєвандовскі красиво обігрався з Гюндоганом і відновив паритет.

Проте незабаром Гранада знову вийшла вперед. Мікель головою шокував Марка-Андре тер Штегена, який зіграв в старті вперше з листопада 2023 року. Врятував бодай один заліковий бал Барселоні юний талант Ямал. Він обікрав суперника, взяв гру на себе та влучним ударом в ближній кут зрівняв рахунок в поєдинку.

У підсумку "синьо-гранатові" залишились на третій сходинці, маючи в активі 51 очко. В найближчої Жирони – на п'ять більше. Гранада продовжує йти 19-ю.