Прімера. 23-й тур

Алавес – Барселона – 1:3

Голи: Омородіон, 51 – Лєвандовскі, 22, Гюндоган, 49, Роке, 63

Вилучення: Роке, 72

Каталонці вийшли вперед на екваторі першого тайму. Гюндоган покотив м'яч на хід Лєвандовскі, який увірвався у штрафний. Поляк протиснув Рафу Маріна, підсік снаряд і відправив його у ворота Алавеса.

Одразу по перерві "блаугранас" наростили перевагу. Педрі закрутив м'яч на дальню стійку, де Гюндоган замкнув подачу, записавши до асисту ще й гол у цій зустрічі. Додамо, днями іспанські ЗМІ розсекретили, що Лєвандовскі та Гюндоган активно боролися проти Хаві у роздягальні. Нагадаємо, коуч Барселони заявив, що після завершення сезону покине іспанський гранд.

Дуже швидко Алавесу вдалося відквитати один гол. Омородіон виграв верхову боротьбу з Араухо і переправив м'яч у сітку – 1:2. Але невдовзі Барселона знову збільшила перевагу: Віктор Роке більярдним ударом загнав снаряд у ворота гостей.

Щоправда, невдовзі бразильський форвард дещо затьмарив ефект від голу. Роке заробив другу жовту картку і передчасно вирушив у родягальню.

3:1 – після цієї перемоги каталонці піднялися на третю сходинку Прімери (50 очок). Лідирує Реал, у якого 52 залікові бали. Алавес опустився на 12-й щабель (26 пунктів).