Серія А, 24-й тур

Дженоа – Аталанта – 1:4

Голи: Маліновський, 51 – Де Кетеларе, 22, Копмейнерс, 55, Дзаппакоста, 90+10, Туре, 90+13

Руслан Маліновський зустрічався з клубом, який безцеремонно здихався його після 3,5 спільних років. У першому колі "помста" не вдалася – поразка Дженоа 0:2.

Українець був одним з найактивнішим гравців у першому таймі. "Привіз" небезпечний штрафний – сам накрив зі стінки, двічі пристрілювався здалеку – рикошет і неточно.

Серйозних моментів не було у жодної команди, але Аталанта здобула перевагу в середині тайму. Де Кетеларе одним дотиком припідняв м'яч, а другим вліпив під поперечку. Вочевидь, влітку Аталанта таки викладе Мілану 22 млн євро за викуп бельгійця, який має 10+7 у сезоні.

В дебюті другого тайму Маліновський нарешті прицілився. Руслан обігрався з Баделем і коронною лівою пробив у ближню дев'ятку – 1:1 Українець проявив повагу до колишнього клубу і обійшовся без бурхливих святкувань.

Шастя Дженоа було недовгим, бо у Аталанти є свій майстер-шульга. Тьон Копмейнерс наче рукою поклав штрафний з 23 метрів. М'яч пролетів над головою Маліновського, який дещо невдало обрав момент для стрибка.

Аталанта забила ще раз, змусивши арбітрів хвилин 5 пильно дивитися повтори. Жозеп Мартінес за секунди парирував два вбивчі удари гостей, але третю спробу буквально босого Скальвіні вигріб вже з-за лінії воріт. Радість Аталанти обірвав VAR – дорогою до воріт м'яч зачепив Пашаліча, який перебував у офсайді.

Дженоа старанно намагалася відігратися. Екубан з лічених метрів примітивно вдарив у кіпера, а черговий постріл Маліновського заблокували захисники. Арбітр додав аж 10 хвилин, які поховали "грифонів".

Героїчний Мартінес не дав забити росіянину Міранчуку, але проти добивання Дзаппакости виявився безсилим. Туре довів справу до розгрому, який був абсолютно не по грі.

1:4 – Дженоа програла вперше за 2 місяці, але безтурботному місцю генуезців в середині таблиці нічого не загрожує. Аталанта з 4 перемогами поспіль повертає собі "чисту" позицію в зоні Ліги чемпіонів.