АПЛ. 24-й тур

Вест Хем – Арсенал – 0:6

Голи: Саліба, 32, Сака, 41, 63, Габріел, 44, Троссар, 45+2, Райс, 66

Олександр Зінченко не зміг взяти участь у лондонському дербі. Українець досі відновлюється після травми, яку отримав під час матчу з Ліверпулем.

"Каноніри" вийшли вперед на 32-й хвилині. Деклан Райс навісив з кутового, а Саліба виграв боротьбу на другому поверсі та переправив м'яч у сітку.

Дуже швидко гості наростили перевагу. Ареоля "привіз" пенальті у власні ворота. Вирок арбітра Поусона виконав Букайо Сака. За лічені хвилини Арсенал довів рахунок до розгромного. Райс виконав штрафний удар, а Габріел замкнув головою – 3:0. Це вже 17-й гол у цьому сезоні, який гравці Арсенала забили зі стандарту. Підопічні Мікеля Артети лідирують за цим показником в АПЛ.

Однак на цьому побиття Вест Хема не припинилися. У доданий до першого тайму час Едегор знайшов у межах штрафного Троссара, а той ефектним обвідним ударом відправив снаряд у дальній кут.

По перерві жахіття для "молотобійців" продовжилося. Спершу Сака оформив дубль. А через дві хвилини Деклан Райс розкішним дальнім ударом розрядив гармату у "дев'ятку". Не святкує гол екс-капітан Вест Хема.

6:0 – після цієї ефектної перемоги підопічні Мікеля Артети зрівнюють за очками з Манчестер Сіті (по 52). Однак "містяни" переважають "канонірів" за додатковими показниками і посідають друге місце. Арсенал іде одразу за ними. Вест Хем перебуває на 8-й позиції (36 пунктів).

Нагадаємо, 21 лютого Арсенал зіграє перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з Порту.