АПЛ. 22-й тур

Фулхем – Евертон – 0:0

Лутон – Брайтон – 4:0

Голи: Адебайо, 1, 42, 56, Огбене, 3

Евертон втратив очки у матчі з Фулхемом. Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі "ірисок". Його команда могла вирватися вперед вже у дебюті зустрічі, але Джек Гаррісон пробив повз стійку. Фулхем невдовзі відповів моментом Робінсона, але Пікфорд врятував Евертон.

Загалом до перерви підопічні Шона Дайча награли на 0,69 очікуваних голів, xG "котеджерів" склав 0,71. Однак відкрити рахунок у першому таймі не вдалося.

По перерві Фулхем завдав 2 удари у площину воріт, "іриски" не відповіли жодним. Поєдинок так і завершився прісними нулями на табло. Відтак Евертон опустився в зону вильоту (18-й щабель, 18 очок). Фулхем піднявся на 12-у позицію (25 залікових балів).

Миколенко відіграв увесь матч. Український оборонець 6 разів виніс м'яч, заблокував 1 удар, здійснив 1 перехоплення, віддав 15 з 23 точних пасів (65%), виграв 3 єдиноборства, але 12 разів тратив володіння м'ячем. Від статистичного порталу Sofa Score Віталій отримав 7,1 бала середній показник у команді.

У паралельному матчі Лутон вдома сенсаційно знищив Брайтон. Скромні господарі влаштував крижаний душ для команди Де Дзербі. Адебайо вистачило 20 секунд від старту поєдинку, щоб головою розстріляти ворота "чайок". А вже за дві хвилини Лутон подвоїв перевагу. Локонга розкішним навісом зі своєї половини поля знайшов на підступах до штрафного суперників Огбене. Той виграв дуель з голкіпером Брайтона, який невдало зіграв на виході, та переправив снаряд у сітку.

Ще до перерви підопічні Роба Едвардса довели рахунок до розгромного – Адебайо оформив дубль, посадивши Стіла на п'яту точку. У другому таймі форвард Лутона продовжив свій перфоманс, записавши у актив хет-трик.

У підсумку – принизливе 4:0 для "чайок". Брайтон опускається на 8-му сходинку, 32 очки. Натомість Лутон завдяки цій шаленій перемозі вибирається із зони вильоту – 17-е місце, 19 пунктів.