Кубок африканських націй. 1/8 фіналу

Екваторіальна Гвінея – Гвінея – 0:1

Гол: Байо, 90+8

Вилучення: Бікоро, 55 (Екваторіальна Гвінея)

Нереалізований пенальті: Нсуе, 68 (Екваторіальна Гвінея)

Єгипет – ДР Конго – 1:1 (пен. 7:8)

Голи: Мостафа, 45+1 (п) – Мешак, 37

Вилучення: Хамді, 97 (Єгипет)

Гвінея прорвалася у чвертьфінал КАН, вигризши перемогу в Екваторіальної Гвінеї. Екваторіали на 55-й хвилині залишилися в меншості: Бікоро отримав пряму червону, влетівши супернику ногою по ребрах.

Попри це, вони все ж отримали блискучий шанс на перемогу. Але найкращий бомбардир турніру Нсуе, в активі якого 5 голів, не зумів реалізувати пенальті. Божевільну перемогу до Гвінеї на восьмій компенсованій хвилині вирвав форвард Гавра – Байо.

Єгипет у драматичному протистоянні вилетів від ДР Конго. "Фараонам" у цьому протистоянні не міг допомогти головна зірка – Мохамед Салах, який травмувався в матчі з Ганою. Єгипет пропустив на 37-й. Вісса у межах штрафного прострелив на ближню стійку, єгипетський воротар торкнувся м'яча, але той зрикошетив до хавбека Янг Бойз Мешака Еліа, який завершив справу – 1:0.

До перерви "фараони" відновили статус-кво. Батубінсіка "привіз" пенальті, ліктем заїхавши супернику по обличчя в чужій карній зоні. Одинадцятиметровий удар реалізував Мостафа.

Більше в основний час команди не забивали, тож гра перетекла в екстратайми. На старті першого Єгипет залишився в меншості – оборонець Хамді заробив другу жовту картку. Додаткові 30 хвилин теж не допомогли визначити переможця в цій дуелі, тож усе мала вирішити серія післяматчевих пенальті.

Фатальною стала помилка Габаскі – воротар Єгипту у свій День народження влучив у поперечку, не реалізувавши пенальті. Натомість його опонент з ДР Конго пробив влучно. 8:7 – підсумок серії одинадцятиметрових ударів. В 1/4 фіналу КАН вриваються "леопарди".

Додамо, що перепустки у чвертьфінал турніру також здобули Ангола і Нігерія.