Андрій Шевченко закликав Александера Чеферіна відвідати Україну, щоб президент УЄФА міг на власні очі побачити руйнування, спричинені терористичними атаками з боку росії, і змінив свою думку щодо реінтеграції росії в міжнародний футбол.

"Я хочу запросити в Україну всіх, хто приймає рішення в УЄФА – президента Чеферіна, виконавчий комітет, решту комітетів. До того, як приймати якісь рішення щодо повернення росії у футбол, нехай приїдуть і подивляться, що робить росія. Я хочу поговорити, показати поточну ситуацію у країні, тому що ця ситуація постійно погіршується.

Я не бачу причин повертати росіян у футбол. Нічого не змінюється, щодня гинуть люди, летять ракети. Я проти того, щоби російських спортсменів повертали у спорт. В Україні в країні знищили близько 350 стадіонів, кілька днів тому була масована атака на Київ.

У нас є проблеми з молодими гравцями, бо багато хто через війну змушений залишити Україну. Важливо, щоб вони зберігали зв'язок з Україною", – сказав Шевченко в інтерв'ю Sky Sports.