КАН. Груповий етап. Перший тур

Група C

Сенегал – Гамбія – 3:0

Голи: Гуйє, 4, Камара, 52, 86

Вилучення: Адамс, 45+7 (Гамбія)

Камерун – Гвінея – 1:1

Голи: Магрі, 51 – Байо, 10

Вилучення: Камано, 45+3 (Гвінея)

Група D

Алжир – Ангола – 1:1

Голи: Бунеджа, 18 – Мабулулу, 68 (п)

У поєдинку Сенегалу з Гамбією несподіванки не трапилося. Фаворит легко розчавив аутсайдера. Рахунок вже на четвертій хвилині відкрив сенегальський хавбек Папе Гуйє. А півзахисник Метца Ламіне Камара записав у свій асист дубль. Окрім того, весь другий тайм Гамбія була змушена грати в меншості.

У ще одному матчі Камерун і Гвінея розписали бойову нічию. Гвінея вирвалася вперед на 10-й хвилині завдяки голу Байо. Однак у доданий до першого тайму час "Слони нації" залишилися вдесятьох. Гвінейський нападник Камано отримав пряму червону картку, наступивши ззаду на ногу опонента.

Камерунцям вдалося відквитати гол на старті другого тайму. Н'Куду навісив з лівого флангу, а Магрі замкнув головю – м'яч залетів у сітку з відскоком від газону. 1:1 у підсумку.

Відтак Сенегал очолив квартет C з 3 очками, Камерун та Гвінея набрали по 1 заліковому балу. Гамбія опинилася на самому дні.

Алжир і Ангола також поділили очки. "Лиси пустелі" відкрили рахунок на 18-й хвилині. Белайлі з глибини поля закинув м'яч за спини захисникам, а Бунеджа прийняв і виграв дуель з голкіпером Анголи.

На екваторі другого тайму Ангола заробила право на пенальті. Вирок арбітра взявся виконувати одноклубник Каріма Бензема – нападник Аль-Іттіхада Мабулулу. Після першого удару м'яч влучив у поперечку, але форвард встиг примчати на добивання і таки завершити справу – 1:1.