Кубок африканських націй. Груповий етап

Група А

Кот-д'Івуар – Гвінея-Бісау – 2:0

Голи: С. Фофана, 4, Крассо, 58

Кубок Африки мав відбутися ще торік, однак через сезон дощів у Кот-д'Івуарі турнір довелося перенести на зиму. Однією з багатьох фавориток на трофей вважається збірна господарів. Гвінея-Бісау зірок з неба не хапає й навряд розраховує навіть на вихід у півфінал в одній групі з Кот-д'Івуаром, Нігерією та Екваторіальною Гвінеєю.

Гравці африканської збірної знепритомніли у літаку – довелося робити аварійну посадку

У матчі-відкритті форуму гол не змусив на себе довго чекати. Вже на 4-й хвилині Секо Фофана відкрив відлік забитим м'ячам з передачі Франка Кессьє – вихованця Аталанти, екс-гравця Мілана та Барселони. Гвінея-Бісау вибігала у хаотичні атаки й спромоглася створити хіба що один потенційно гольовий епізод.

Перед свистком на перерву "слони" мали забивати ще. Бамба знайшов передачею вільного Крассо у штрафному, проте той не зміг влучити у площину. У другому таймі марнотрат виправився і подвоїв рахунок. На 74-й хвилині гості мали найкращу нагоду забити за увесь матч. Франкуліно був першим на м'ячі в штрафному суперника, але кіпер Яхія Фофана відзначився класним сейвом. Зрештою, Гвінея-Бісау так і не змогла відквитати бодай один гол.

Кот-д'Івуар набрав 3 очки і лідирує в групі А. Нігерія зіграє проти Екваторіальної Гвінеї 14-го січня о 16:00. Кубок африканських націй пройде з 13 січня по 11 лютого.