Кубок африканських націй-2023, 1-й тур

Група А

Нігерія – Екваторіальна Гвінея – 1:1

Голи: Осімхен, 38 – Сальвадор, 36

Група B

Єгипет – Мозамбік – 2:2

Голи: Мостафа, 2, Салах, 90+7 (пен.) – Віті, 55, Бауке, 58

Гана – Кабо-Верде – 1:2

Голи: Джіку, 56 – Монтейру, 17, Родрігес, 90+2

Нігерія несподівано спіткнулась об Екваторіальну Гвінею. Аутсайдери розмочили рахунок на 36-й хвилині. За кілька миттєвостей Осімхен зрівняв. Попри значну статистичну перевагу фаворити так і не змогли вирвати перемогу. Отже, Кот-д'Івуар продовжує лідирувати у групі А, набравши 3 очки. Нігерія та Екваторіальна Гвінея набрали по 1 балу, а Гвінея-Бісау залишається на дні з нулем.

Єгипет розписав нічию з Мозамбіком. Вже на другій хвилині поєдинку Мостафа відкрив відлік голам, опинившись першим на добиванні після невдалого пострілу Салаха. До перерви Єгипет впевнено контролював гру, проте після неї національні команди неначе обмінялися футболками. Мозамбік протягом 3 хвилин спромігся перевернути хід матчу – забивали Віті та Бауке. Втім Салах таки вимучив нічию для "фараонів", реалізувавши пенальті на 90+7.

Гана також не змогла визначити сильнішу зі збірною Кабо-Верде. Андердоги вирвались уперед на 17-й хвилині зусиллями Монтейру. Чотириразовий переможець КАН з братами Айю у складі відновив паритет лише на екваторі другої половини. Кабо-Верде не збавляла обертів й таки вигризла другу в історії перемогу над "чорними зірками" – 2:1.

Кабо-Верде лідирує у групі В з трьома очками. Єгипет і Мозамбік набрали по 1 балу. Гана принаймні поки що з нулем.