Кубок Іспанії, 1/16 фіналу

Уеска – Райо Вальєкано – 0:2 у додатковий час

Голи: Валентін, 118, Паласон, 120+2

Алавес – Бетіс – 1:0

Гол: Бенавідес, 57

Арандіна – Реал – 1:3

Голи: Начо, 90+4 (аг) – Хоселу, 54 (пен.), Браїм, 55, Родріго, 90+1

Райо довелося грати зайві півгодини, щоб драматично дотиснути аутсайдера Сегунди – Уеску. Ла Ліга зазнала єдиної втрати за день там, де цього уникнути було неможливо. Переможець позаминулого розіграшу Кубка, Бетіс, мінімально програв Алавесу і покинув турнір.

Реал розпочинав захист титулу на полі представника четвертого дивізіону. Арандіна екстрено удвічі розширила стадіон (з 4800 місць до 10 000), щоб заробити трохи грошенят на приїзді гранда. Склад мадридців був далекий від основного – Кепа у воротах, молодь і найближчі резервісти. Шанс дебютувати за першу команду "вершкових" отримали Вінісіус Тобіас та Арда Гюлер. Бразилець 2 роки перебуває в оренді з Шахтаря, а турок постійно травмувався після 20-мільйонного переходу з Фенербахче влітку.

Саме цей дует створив перший момент Реала. Тобіас запустив Гюлера, але той безхитрісно пробив у кіпера. Потім Арда струснув стійку ударом зі штрафного. Коли ж Реал нарешті забив, арбітри допомогли провінціалам, зафіксувавши дуже сумнівний вихід м'яча за межі поля. Арандіна дивом встояла до перерви.

Карло Анчелотті, напевне, добряче струснув підопічних, бо ті зняли усі питання за лічені хвилини другого тайму. Найуважніше тренера слухав Браїм Діас. Півзахисник Реала спочатку заробив пенальті для Хоселу, а потім забив сам зі зручної скидки суперника – 2:0. У компенсований час Родріго довів справу до розгрому, скориставшись передачею того-таки Браїма.

Кепа очікувано не мав роботи, щоб отримати якісь бали в конкуренції з Андрієм Луніним. Баска ще й підставив Начо, який на останніх секундах зрізав м'яч у власні ворота – місцеві трибуни збожеволіли від щастя! 10 січня Реал гратиме набагато важчий матч проти Атлетіко у півфіналі Суперкубка Іспанії, і Анчелотті знову потрібно обирати №1.