АПЛ. 20-й тур

Вулверхемптон – Евертон – 3:0

Голи: Кілман, 25, Кунья, 53, Доусон, 61

Крістал Пелас – Брентфорд – 3:1

Голи: Олісе, 14, 58, Езе, 39 – Льюїс-Поттер,2

Манчестер Сіті – Шеффілд – 2:0

Голи: Родрі, 14, Альварес Х., 61

Астон Вілла – Бернлі – 3:2

Голи: Бейлі, 28, Діабі, 42, Дуглас, 89 – Амдуні, 30, Фостер, 71

Вилучення: Берге, 56 (Бернлі)

Евертон Віталія Миколенка розгромно програв Вулверхемптону. Українець вийшов у стартовому складі "ірисок", а його команда пропустила на екваторі першого тайму.

На добиванні вдало зіграв екс-кандидат на потрапляння у нашу національну збірну Макс Кілман. Його батьки мають українське походження.

Одразу по перерві "вовки" подвоїли перевагу. Сарабія прострелив на Хвана, південнокорейський форвард вздовж воротарського майданчика викотив м'яч під удар Куньї, який зблизька переправив м'яч у сітку. За лічені хвилини Доусон довів рахунок до розгромного – 3:0.

У паралельному матчі Брентфорд Єгора Ярмолюка поступився Крістал Пелас. Український хавбек зіграв за "бджіл" з перших хвилин, а його команда блискавично відкрила рахунок. Вже на другій хвилині у воротах господарів розписався Льюїс-Поттер.

Однак далі гра пішла не за сценарієм "бджіл". Ще до перерви Олісе відновив рівновагу, а Езе вивів Крістал Пелас вперед. У другому таймі Олісе оформив дубль, зробивши гандикап своєї команди більш переконливим – 3:1.

У ще одному поєдинку Манчестер Сіті без проблем впорався з Шеффілдом. "Містяни" вийшли вперед у дебюті зустрічі. Фоден у падінні відпасував на Родрі, той протягнув м'яч до штрафного, прошмигнув повз Віні Соузу і зарядив у "шістку".

У другому таймі підопічні Гвардіоли наростили перевагу. Фоден прострелив на дальню стійку, а Хуліан Альварес замкнув.

У паралельній зустрічі Астон Вілла у більшості перестріляла Бернлі (3:2) і вийшла на друге місце в АПЛ. Тепер у підопічних Унаї Емері така ж кількість залікових балів, як і у Ліверпуля – 42. Щоправда, мерсисайдці свій матч 20-го туру ще не зіграли.

Манчестер Сіті опустився на третю сходинку АПЛ (40 очок), Вулверхемптон розташувався на 11-му щаблі (28 залікових балів), Крістал Пелас йде 13-м (21 пункт), Брентфорд – 15-м (19 очок). Шеффілд маринується на останній позиції (9 очок).