АПЛ. 19-й тур

Арсенал – Вест Хем – 0:2

Гол: Соучек, 13, Мавропанос, 55

Нереалізований пенальті: Бенрахма, 90+5

Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі Арсенала. Його команда пропустила вже на 13-й хвилині. Габріел наламав дров біля власних воріт, не влучивши по м'ячу. Зінченко теж не встиг зреагувати, і м'яч потрапив до Боуена. Той переадресував на Соучека – чех відкрив рахунок.

Дуже швидко "каноніри" могли відновити статус-кво. Жезус закинув "черпачок" на лінію воротарського майданчика на Сака – той головою намагався загнати м'яч під поперечку, але голкіпер "молотобійців" однією рукою відбив атаку. Згодом Мартінеллі пробив повз стійку. На перерву пішли за мінімальної переваги Вест Хема.

А на старті другого тайму гості подвоїли перевагу. Ворд-Праус подав з кутового, а Мавропанос замкнув головою, вразивши ворота колишньої команди.

На 64-й хвилині Мікель Артета випустив замість Зінченка Нельсона. За цей час українець віддав 60 з 66 точних пасів (91%), виграв 5 єдиноборств, 1 раз сфолив проти суперника і 8 разів втратив володіння м'ячем. Sofa Score поставив Олександрові оцінку 6,8 бала – один з найнижчих показників серед "канонірів".

Вже у компенсований час арбітр призначив пенальті у ворота Арсенала, який "привіз" Деклан Райс. Але Бенрахма не зміг переграти Райю. "Каноніри" залишилися на другому місці в АПЛ, маючи 40 очок в активі. Вест Хем піднявся на шосту позицію (33 залікові бали). Лідирує Ліверпуль, у якого 42 пункти.