АПЛ, 18-й тур

Ліверпуль – Арсенал – 1:1

Голи: Салах, 29 – Магальяес, 4

Арсенал ділив перше місце з Астон Віллою, але Ліверпуль відставав усього на одне очко. "Червоні" сподівалися продовжити безпрограшну домашню серію в АПЛ – 7 перемог і одна нічия (у минулому турі проти МЮ).

Зінченко і компанія швидко змусили Енфілд принишкнути. Едегор зі штрафного подав на голову Габріелу Магальяесу, який уникнув офсайду завдяки коліну Конате.

Арсенал, отримавши перевагу, дещо скинув оберти. "Каноніри" спокійно давали собі раду з атаками Ліверпуля, а тут ще й арбітр прийшов на допомогу. На 20-й хвилині Едегор явно зупинив м'яч рукою у карному майданчику, але ні Кріс Кавана, ні VAR не втрутилися.

Господарі незабаром все ж зрівняли рахунок. На жаль, не без помилки Зінченка. Українець дозволив Салаху обробити закидання Трента, а потім побоявся жорстко зустрічати Мо у штрафному. "Фараон" легко прибрав Сашка і вліпив у ближній кут – 1:1.

Ліверпуль втратив Цімікаса у доволі неприємному епізоді. Грек отримав по ногах від Саки, налетів на Юргена Клоппа і завершив матч, тримаючись за плече. Основний лівий захисник Робертсон також травмований, тому на допомогу вкотре довелося кликати універсала Джо Гомеса. Нічия до перерви виглядала цілком справедливо.

На старті другої половини Зінченко помилився ще раз. Українця обікрали поблизу карного майданчика, проте Райс встиг підчистити. Ліверпуль збільшував тиск на ворота Райї. Обвідному удару Гомеса трішки забракло точності, а потім каркас двічі рятував Арсенал.

І знову Зінченко зіграв "неохайно". Наш легіонер мав страхувати на подачі власного кутового, а замість цього зіштовхнувся з Едегором. Ліверпуль полетів у контратаку 5 на 2, яку завершував Трент – поперечка!

Арсенал з горем навпіл вистояв до фінального свистка та знову став одноосбіним лідером АПЛ. Тепер Ліверпуль має однакову кількість очок з Віллою, ділячи другу-третю сходинку.

Зінченка очікувано "по голові не погладили". Українець отримав від SofaScore 6,8 балів – третя з кінця оцінка в Арсеналі.