АПЛ, 18-й тур

Лутон – Ньюкасл – 1:0

Гол: Таунсенд, 25

Фулхем – Бернлі – 0:2

Голи: Одобер, 47, Берге, 66

Ноттінгем Форест – Борнмут – 2:3

Голи: Еланга, 46, Вуд, 74 – Соланке, 51, 58, 90+4

Вилучення: Болі, 23 (НФ)

Тоттенхем – Евертон – 2:1

Голи: Рішарлісон, 9, Сон, 18 – Гомеш, 82

Новачки еліти синхронно здобули перемоги. Лутон вдома сенсаційно переграв Ньюкасл завдяки голу колишнього "сороки" Андроса Таунсенда. Бернлі на виїзді прибив Фулхем.

Ілля Забарний незмінно виходить у основі Борнмута. "Вишні" приїхали в гості до Ноттінгем Форест, який на тижні змінив тренера (Ешпіріту Санту замість Купера). Головною подією першого тайму стало скандальне вилучення Болі – друга жовта дуже сумнівна. По перерві почалася перестрілка. Еланга "розмочив" рахунок, але Борнмут швидко відповів дублем Соланке.

Ще один суддівський скандал трапився під час другого гола Форест. Вуд штовхав і зачепив голову Забарного перед тим, як замкнути кутовий. Українець завалився на газон, але арбітр зарахував взяття воріт – 2:2.

Останнє слово все ж було за Борнмутом. Соланке розкішним ударом головою оформив перший хет-трик у дорослій кар'єрі і приніс "вишням" третю перемогу поспіль.

Віталій Миколенко повернувся після травми, але старт гри проти Тоттенхема видався для українця важким. Вже на 9-й хвилині лівий захисник Евертона пустив за спину Порро, який прострілив на Рішарлісона – бразилець забив у третьому матчі поспіль. Незабаром Сон подвоїв перевагу "шпор". Миколенко був одним з найактивніших до перерви і став учаасником курйозного епізоду. Віталій бив з меж карного майданчика, проте під ногами опинилися відразу два м'ячі – обидва полетіли неточно.

Евертон відчайдушно боровся за камбек і на 82-й хвилині скоротив відставання. Андре Гомеш не грав у АПЛ півтора року, аж раптом якісно підмінив травмованого Гуйє та забив. На жаль, це був єдиний успіх команди Миколенка, яка втратила серію з 4 перемог поспіль. Тоттенхем посунув Ман Сіті з четвертого місця і зони ЛЧ.