Ліга чемпіонів, 6-й тур

Група Н

Порту – Шахтар – 5:3

Голи: Галену, 9, 43, Таремі, 62, Пепе, 76, Консейсау, 82 – Сікан, 29, Еустакіо, 73 (аг), Егіналду, 83

Завдання "гірників" було максимально зрозумілим – перемога або спуск в Лігу Європи. Єдиною кадровою проблемою Маріно Пушіча був Юхим Конопля, який не встиг відновитися від травми.

Хаотичний старт матчу завершився провалом Шахтаря на 9-й хвилині. Донеччани зірвали лінію офсайду і дали Еванілсону віддати Галену на порожні ворота. Бразилець став справжнім жахіттям "гірників" – всі свої 3 м'ячі цього розіграшу ЛЧ забив саме у ворота Різника.

Шахтар перехопив ініціативу, зрівнявши рахунок зі скандалом. Степаненко запустив Зубкова по флангу, і асистент румуна Іштвана Ковача підняв прапорець щодо офсайду. Головний рефері не давав свистка, захисники Порту зупинились, а от Зубков прострілив на Сікана – 1:1. Повтор чітко доводить відсутність офсайду, тому протести португальців призвели лише до жовтих карток.

На жаль, українці не втримали рівний рахунок до перерви. Той-таки Галену забив з допомогою рикошету від Бондаренка.

Після відпочинку Шахтар не зміг зачепитися за надію. Таремі повернув Порту комфортну перевагу з передачі кого? Знову Галену. Еустакіо зрізав удар Сікана у власні ворота, але й тут інтригою не запахло. 40-річний "дідусь" Пепе замкнув кутовий від "клятого" Галену (2 голи+2 асисти у цьому матчі). Франсішку Консейсау (син тренера Порту) довів справу до розгромних 5:2.

Егіналду трішки підсолодив "пігулку поразки", але підопічним Пушіча таки доведеться спускатися в Лігу Європи. Шахтар буде єдиним представником України у євровесні.