Ліга чемпіонів. Груповий етап. 6-й тур

Група D

Зальцбург – Бенфіка – 1:3

Голи: Сучіч, 57 – Ді Марія, 32, Сілва Р., 45+2, Кабрал, 90+2

Реал Сосьєдад – Інтер – 0:0

Інтер і Реал Сосьєдад вже забронювали собі вихід у плей-офф Ліги чемпіонів: в останньому матчі команди мали лише визначити володаря першого місця.

Натомість між Бенфікою і Зальцбургом розігралася справжня драма. "Орли" могли видряпати путівку в Лігу Європи, якби здолали "червоних биків" з різницею хоча б у два м'ячі.

Анатолій Трубін очікувано вийшов захищати ворота Бенфіки. У першому таймі його команда здобула необхідний гандикап. Рахунок видовищно відкрив Анхель Ді Марія, ефектно поклавши у ворота Зальцбурга "сухий лист".

А у компенсований до першого тайму час команда Рогера Шмідта подвоїла перевагу. Гравці Бенфіки запресингували в центрі поля Павловіча, м'яч потрапив до Ді Марії – чемпіон світу відпасував його до Рафи Сілви у штрафному суперника. Португалець з-під Пйонтковскі покотив м'яч у ворота – 2:0.

На 57-й хвилині португальська команда пропустила. Сучіч зблизька розряджав гармату у ворота Трубіна, м'яч зрикошетив від Араужу і залетів у сітку – український голкіпер не зумів дотягнутися.

Невдовзі Ді Марія міг знову вивести лісабонців вперед – зірковий аргентинець закручував в дальній кут, але поцілив у стійку. Кілька блискучих моментів змарнував і Рафа Сілва.

Фантастична розв'язка трапилася на третій доданій хвилині. Героєм поєдинку став Артур Кабрал, який подарував Бенфіці євровесну – 3:1. Результат, завдяки якому лісабонці завершили груповий етап на третьому місці.

Трубін отримав оцінку 7,3 бала від статистичного порталу SofaScore. Середній показник серед "орлів". Анатолій виконав 5 сейвів за поєдинок та запобіг 0,15 голів.

У паралельному матчі Інтер розписав нічию зі Сосьєдадом. У першому таймі італійці награли на 0,43 очікуваних голів, іспанці – на 0, 05. Але на перерву пішли з нулями на табло.

Рахунок у зустрічі могли відкрити на 75-й хвилині. Кубо впав у карній зоні після контакту з Чалханоглу – арбітр спершу призначив пенальті, але після перегляду VAR скасував своє рішення. Натомість японець отримав "гірчичника" за симуляцію. У підсумку – "суха" нічия. Сосьєдад виходить з групи з першого місця за додатковими показниками.