Ліга чемпіонів, 6-й тур

Група В

ПСВ – Арсенал – 1:1

Голи: Вертессен, 50 – Нкетія, 42

Ланс – Севілья – 2:1

Голи: Франковскі, 63 (п.), Фюльгіні, 90+6 – Рамос, 79 (п.)

У першому поєдинку групи В ПСВ приймав Арсенал. Обидві команди вже вирішили всі свої турнірні завдання, забезпечивши вихід у плей-офф Ліги чемпіонів, і жодним чином не залежали від результату. Нідерландці не мали шансів піднятись вище другого місця і не ризикували опуститись на третю сходинку, тож вболівальники очікували на безкомпромісний і щирий футбол. Мікель Артета вирішив поберегти лідерів, зважаючи на різдвяно-новорічний марафон "канонірів" в АПЛ, тож залишив у запасі і українського півзахисника Олександра Зінченка.

Вже на 6-й хвилині ПСВ мав виходити вперед: Бакайоко втік правим флангом і викотив під удар в район одинадцятиметрової позначки, Ремсдейл на виході у падінні встиг заблокувати, але м’яч не забрав – добивання від Пепі було неточним. За трохи бельгійський форвард закручував з лінії штрафного у ліву дев’ятку – бракувало лічених сантиметрів.

Арсенал зумів втримати натиск суперника і вирівняти гру в середині тайму. Незадовго до перерви "канонірам" вдалось упіймати суперника на контратаці, Нельсон прострілив з правого флангу на лінію штрафного і Нкетія пробив впритирку з правою стійкою – 0:1. Нідерландці мали шанс зрівняти у доданий час, але Бакайоко знову не пощастило.

Одразу після відпочинку Вертессен цілив у правий кут – повз ворота. За декілька хвилин його повторна спроба досягла цілі – він завдав обвідного удару під дальню стійку, від якої сфера і влетіла у сітку. В середині тайму Нельсон спробував захопити зненацька Бенітеса, але не влучив у площину воріт. Сайбарі у відповідь перевірив Ремсдейла, цілячись у лівий кут – Арон зіграв бездоганно. Наприкінці зустрічі Габріел відгукнувся на навіс у воротарський зі стандарту і головою вивів лондонців вперед, але боковий суддя зафіксував офсайд.

Як наслідок, Арсенал з 13 очками завершив груповий етап лідером групи, ПСВ набрав 9 балів і став другим.

У паралельному матчі, де зустрічались Ланс і Севілья, розгорталась справжня битва за третю сходинку і, як наслідок, право виходу у Лігу Європи. Французів влаштовувала нічия, тоді як іспанцям необхідна була лише перемога. Додатковим стимулом для команди Дієго Алонсо слугувала і катастрофічна ситуація у чемпіонаті: дві перемоги у 15-ти матчах і 16-та сходинка в Ла Лізі – не те, на що сподівались вболівальники нервіонців на початку сезону.

Севілья розпочала з божевільного пресингу, переграючи суперника буквально на кожному клаптику поля. Французи не цурались збивати атакувальний запал гравців Севільї порушеннями – лише Рамос протягом перших 15 хвилин тричі опинявся на газоні. Попри це, згадати щось серйозне, окрім удару Гуделя, який було заблоковано захисниками, не доводилось. Ракітіч на 29-й хвилині створив перший по-справжньому небезпечний, і як виявилось згодом, єдиний такий момент, пробиваючи у ліву дев’ятку – Самба у стрибку потягнув і перевів на кутовий.

По перерві Педроса міг виводити гостей вперед, але влучив у поперечину воріт Ланса. На екваторі другої сорокап'ятихвилинки арбітр призначив сумнівний пенальті у ворота Севільї – Сумаре опинився на газоні і Франковскі з позначки прошив Дмітровіча. На 75-й хвилині Ен-Несірі впав у штрафному Ланса і суддя вирішив віддати борг іспанцям, вказавши на одинадцятиметровий. До м'яча підійшов Рамос і... не зумів переграти Самба. Французи не встигли як слід відсвяткувати – рефері після консультацій з VAR запропонував повторити спробу (кіпер занадто рано вийшов з воріт). З другого разу Серхіо не схибив.

Вже у доданий час легендарний захисник міг ставати героєм, але пробив над поперечиною. Натомість французи встигли забити ще раз (зусиллями Фюльгіні) і, посівши третю сходинку, вийшли у Лігу Європи. Севілья з 2-ма пунктами залишилась останньою.